A Bowmore, 1779 óta csendesen pihen a Belső Henbridákhoz tartozó Islay {ejtsd: ÁJ-la} szigetén, a Loch Indaal öböl partján.
A Bowmore maláta whisky karakterét jelentős részben a lepárló ősi kézműves fortélyokhoz való következetes ragaszkodásának köszönheti: kiváló hozzávalók, padlós malátázás, fahordós erjesztés, lassú lepárlás és hosszas, türelmes érlelés.
A 15 éves alapkiadás az évszázadok óta követett, tradicionális kezelést követően, az érlelés utolsó fázisát sherry-s hordókban tölti. Ez az utókezelés gyönyörű másodlagos karaktert ad a whiskynek. Annak színe, íze, komplexitása megváltozik, tovább finomodik. A whisky édes-mézes jelleget ölt, anélkül, hogy elfedné azt az egyedi füstös ízt, amiről a Bowmore whisky híres.
A Bowmore, 1779 óta csendesen pihen a Belső Henbridákhoz tartozó Islay {ejtsd: ÁJ-la} szigetén, a Loch Indaal öböl partján.
A Bowmore maláta whisky karakterét jelentős részben a lepárló ősi kézműves fortélyokhoz való következetes ragaszkodásának köszönheti: kiváló hozzávalók, padlós malátázás, fahordós erjesztés, lassú lepárlás és hosszas, türelmes érlelés.
A 15 éves alapkiadás az évszázadok óta követett, tradicionális kezelést követően, az érlelés utolsó fázisát sherry-s hordókban tölti. Ez az utókezelés gyönyörű másodlagos karaktert ad a whiskynek. Annak színe, íze, komplexitása megváltozik, tovább finomodik. A whisky édes-mézes jelleget ölt, anélkül, hogy elfedné azt az egyedi füstös ízt, amiről a Bowmore whisky híres.