Sandra Reateguí és Judith Ramirez rummesterek 2020-ban kiválasztottak egy különlegesen jól sikerült hordót, amit további keverés nélkül, hordóerősen palackoztak. Választásuk egy 2007-ben lepárolt darabra esett, így 13 évesen került palackba a rum.
A Ron Coloma lepárlót Kolumbia szívében, az 1700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Hacienda Coloma többszázéves fái között hozták létre.
A Coloma kolumbiai rum, amelyet két hölgy, Sandra Reategui és Judith Ramirez, a két "Maestras Roneras", azaz lepárlómester készített, akik összesen nem kevesebb, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Alapját kétféle cukornád melaszból desztillálják, majd hagyományos és folyamatos (tehát nem solera) módszerrel érlelik. Először ex-bourbon hordókban pihennek, majd a Coloma kávélikőr érlelésére használt hordóiba is átkerülnek. Az Andok-hegységből származó vízzel hígítva, a Hacienda Coloma régi kávészűrőiben leszűrve, a Coloma rumok lágysága és egyensúlya szépen visszatükrözik kézműves eredetüket.
Sandra Reateguí és Judith Ramirez rummesterek 2020-ban kiválasztottak egy különlegesen jól sikerült hordót, amit további keverés nélkül, hordóerősen palackoztak. Választásuk egy 2007-ben lepárolt darabra esett, így 13 évesen került palackba a rum.
A Ron Coloma lepárlót Kolumbia szívében, az 1700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Hacienda Coloma többszázéves fái között hozták létre.
A Coloma kolumbiai rum, amelyet két hölgy, Sandra Reategui és Judith Ramirez, a két "Maestras Roneras", azaz lepárlómester készített, akik összesen nem kevesebb, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Alapját kétféle cukornád melaszból desztillálják, majd hagyományos és folyamatos (tehát nem solera) módszerrel érlelik. Először ex-bourbon hordókban pihennek, majd a Coloma kávélikőr érlelésére használt hordóiba is átkerülnek. Az Andok-hegységből származó vízzel hígítva, a Hacienda Coloma régi kávészűrőiben leszűrve, a Coloma rumok lágysága és egyensúlya szépen visszatükrözik kézműves eredetüket.