A Ron Santa Teresa egy családi tulajdonban lévő, igen innovatív venezuelai vállalat, amely a rumok mellett számtalan likőrt és brandyt is előállít. A Santa Teresa birtoknak és a hozzá kapcsolódó növénytermesztésnek, majd alkohollepárlásnak igen gazdag története van, amely szervesen kapcsolódik a venezuelai történelemhez, gazdái mindig élen jártak az újításban és fejlesztésben hozzájárulva ezzel az ország fejlődéséhez is.
A Santa Teresa rumot a birtok alapításának 200.-ik évfordulójára adták ki, és mintegy ezzel is reprezentálva a birtok hosszú és gazdag történetét, a cég zászlóshajójának számít. Az egyetlen szuper-prémium kategóriás rum a világon, amelyet az igen munkaigényes solera eljárással érlelnek tökéletesre. A felhasznált rumok átlagosan 8-12 évig évet érlelődtek a bodegákban (raktárakban), ahol a hordók egymásra vannak pakolva és minden évben a legalsó, padlón (spanyolul suelo, innen az elnevezés) lévő hordóból palackoznak le, a felette lévő hordóból visszapótolva, így haladva egészen a legfelsőig, amelybe minden évben friss párlatot tesznek.
Több más értékes díj mellett a Chicago Beverage Tasting Institute aranyérmét is elnyerte a szuper-prémium kategóriában.
Karakterében a gazdag, édes, egzotikus aromák dominálnak: tejkaramella, barna cukor, vanília, fekete csokoládé, és gyümölcsök. Komplex, kerek, kiegyensúlyozott, erőteljes ugyanakkor elegáns ital.
Gyártó |
Santa Teresa |
Palackozó |
Santa Teresa |
Ürtartalom |
0.7l |
Alkoholtartalom |
40 % vol |
Hordóserősség |
NEM |
Hordó típus |
Az érleléshez/utóérleléshez használt hordó(k) fajtája aszerint, hogy milyen italt tartottak benne előzőleg (bourbon, sherry, egyéb borfajta, rum stb.), illetve, hogy milyen tölgyből készült az adott hordó (pl. amerikai, európai tölgy stb.), ha a gyártó nyilvánosságra hozta. |
Hordó szám |
A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta. |
Illat |
- |
Íz |
- |
Lecsengés |
n.a. |
Egyensúly |
- |
Egyéb jellemző |
n.a. |