Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.
Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta.
A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:
Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább.
Annak érdekében, hogy garantálni tudják az ital nagyobb stabilitását (mivel „élő” italról van szó, amely az erjedés okán változik a palackban), az export piacokra gyakran ezt a pasztörizált verziót szállítják.
Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.
Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta.
A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:
Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább.
Annak érdekében, hogy garantálni tudják az ital nagyobb stabilitását (mivel „élő” italról van szó, amely az erjedés okán változik a palackban), az export piacokra gyakran ezt a pasztörizált verziót szállítják.