Blog | Gin

Canaima: Bee Kind with the Amazon

2022 május 20-án ünnepeljük a Méhek Világnapját, amely tökéletes alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet az emberi tevékenység által a méhekre és más beporzókra jelentett veszélyekre, és küzdjünk a méhpopulációik hanyatlása ellen.

A Canaïma gin a méhek védelmén keresztül megerősíti elköteleződését az esőerdő és az amazóniai közösségek iránt, támogatva egy méhészeti iskola alapítását az esőerdőben. Magyarországon a ginmárka Monori József őstermelővel működik együtt, hogy támogassa a helyi méhpopuláció megóvását egy fenntartható, mézzel készülő koktéllal.

„Bee kind with the Amazon”

 

A Méhek Világnapjának alkalomból a Canaïma gin egy új kezdeményezéssel bővíti elköteleződését az amazóniai esőerdők és közösségei iránt: „Bee kind with the Amazon”.

A méhek létfontosságúak a természet ökológiai egyensúlyának és biológiai sokféleségének megőrzéséhez. A világ táplálékának 90 százalékát adó száz növényfaj közül több mint hetvenet a méhek poroznak be. Emellett elősegítik a biológiai sokféleséget, egyensúlyban tartják ökoszisztémáinkat, hozzájárulnak az emberi élelmezésbiztonsághoz, és fenntartható munkahelyeket biztosítanak a mezőgazdaságban és más ágazatokban. De sajnos ezek a kis hasznos lények veszélyben vannak!

Emiatt a ginmárka egy új méhészeti iskola építését fogja támogatni, hogy az érdeklődő diákokat a kaptárak gondozására és növekedésére tanítsák: kezdik ezt ötven kolónia beszerzésével a gyakorlati tanulmányokhoz és a méztermeléshez. Ezek a kaptárak olyan bevételi forrást jelentenek, amelyek garantálják ennek a méhészeti projektnek a fenntartását a jövőben is. Ez a kezdeményezés a Carlos Scull és Nicole Marcel, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező méhészek által alapított méhészeti iskola bővítését támogatja El Paujíban, Gran Sabanában, Venezuelában.

„Ez az új kezdeményezés a Canaïma gin környezetvédelem iránti elköteleződésének része, mivel hozzájárulunk az ökoszisztéma megóvásához azáltal, hogy a méhészettel és a meliponikultúrával kapcsolatos oktatást kiterjesztjük a lakosság szélesebb rétegére, és olyan tevékenységet tanítunk, amely fenntartható és előnyös a környezet számára” – mondja Edouard Beaslay, a Canaïma gin globális marketing igazgatója.

 

Mindannyian a méhek túlélésétől függünk. Megóvásuk elengedhetetlen a globális élelmiszerellátás zavarainak megoldásához és megelőzéséhez. Az őshonos méhek beporozzák az őshonos növényeket, amelyek közül sokat nem tudnak beporozni a betelepített méhek. Emiatt Magyarországon a Canaïma gin és a WhiskyNet Kft. együttműködik a Monori József őstermelővel, hogy támogassák a helyi ökoszisztéma érdekében végzett munkáját.

Kóstold meg te is!

Te is segíthetsz

A Canaïma gin rajongóinak is lehetőségük lesz arra, hogy támogassák ezeket a kezdeményezéseket a „Bee Kind” koktél kipróbálásával, amelyet 2022. május 19. és 21. között a következő bárok szolgálnak fel: 

Backyard: a koktél elérhető lesz május 19 -22-én 

Gin Corner Bar: a koktél elérhető lesz május 20-án (egyeztetés folyamatban)

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar: a koktél elérhető lesz május 20-21-én 

Hotsy Totsy: a koktél elérhető lesz május 20-án (egyeztetés folyamatban)

LEO Rooftop: a koktél elérhető lesz május 20-22-ig

„Közös erőfeszítéseink révén valóban hozzájárulhatunk a helyi biodiverzitás védelméhez, a helyi méhészet és méz támogatásával” – mondja Carla Martinez, a Canaïma gin globális márkamenedzsere.