Blog

7 párlat a WhiskyNet válogatásából + extra kedvezmény

Íme, 7 olyan ital, amelyről méltatlanul csak ritkán esik szó, pedig sokat ígérnek és sokat is adnak…

 

West Cork IPA Cask Irish Whiskey (0,7L / 40%) 
Az IPA Cask kiadást 75% gabona- és 25% malátawhiskyből házasították. Először első töltésű (first fill) bourbonhordókban érlelték, majd a Black's of Kinsale IPA söröshordóiban utóérlelték. Kóstold meg te is!

 

Mancino Chinato vermouth (0,5L / 17,5%)
A Chinato a három Mancino vermouth (Secco, Bianco, Rosso) házasításából készül, Chiappone Armando Barbera d’Asti D.O.C.G vörös bor hozzáadásával. Ez az aperitif egy gazdag, mély, vörös színű, gyógynövényes ízvilágú lélekmelegítő, ami hűtve, vagy akár felmelegítve is szervírozható!

Íme, egy jól bevált koktélrecept:
CHINATO NAIL
- 30ml Mancino Vermouth Chinato,
- 60ml Nikka Blended Japanese whisky
- 20ml Drambuie Liqueur

Elkészítés: Az összetevőket zúzott jéggel keverd össze és hűtött pohárban szervírozd!

 

Darnleys Smoke and Zest gin (0,5L / 42,5%) 
A Wemyss független palackozó saját ginje, a Darnley's időnként limitált palackozásokat is megjelentet. A Cottage Series névre keresztelt sorozatban a gin ízesítésével kísérleteznek. A Smoke and Zest meglepő módon egy füstös gin, ahol az alapszeszhez felhasznált árpát fenyőfafüsttel füstölték. Ezen kívül a lepárló környékén termő madárberkenyét, koriandert, narancshéjat és Lapsang Souchong teát használtak fel a gin ízéhez. Csak 2400 palack készült ebből a különleges ginből, ezért érdemes egyet beszerezni a gingyűjteményedbe!

 

Bib and Tucker Small Batch Bourbon (0,7L / 46%) 
Bib & Tucker volt az Egyesült Államok legkiválóbb ünnepi,- és báliruha gyártója a 17. és 19. század között. Nem véletlenül választották ezt a nevet ennek a bourbon whiskynek - a bourbont ugyanolyan gondosan gyártják, mint annak idején a legnemesebb ruhadarabokat.
A Bib & Tuckert kétszer desztillálják, először oszlop,- majd hagyományos lepárlóberendezésen. A párlat 70% kukoricából, és 30% rozs és maláta keverékből áll. Kis adagokban készítik, majd legalább hat évig új, kiégetett tölgyfahordókban érlelik. Sokak által kedvelt ital.

 

Admiral Rodney Officers Release N°2 Irish Whiskey Cask Finish rum (0,7L / 45%) 
A St. Lucia szigetén található azonos nevű lepárlóban többféle rumot is gyártanak, köztük az Admiral Rodeny márkát. Rodney admirális vezetésével az angolok 1782-ben fényes győzelmet arattak a franciák felett a Szentek csatájának (Battle of the Saints) nevezett híres ütközetben. A csata nagyon fontos helyet foglal el a térség történelmében, hisz a győzelemmel a britek biztosították sok évszázados dominanciájukat a Karib-világban. Az Officer's Release elnevezés arra utal, hogy ez az ital teljes mértékben Evanius Harris keverőmester elképzelései mentén született meg. A St. Lucia Distillers-t St. Lucia szigetén az 1930-as években alapította meg a Barnard család a rum lepárlóját, melyet a helyi nagy mennyiségű cukornád ültetvényekre alapozott. Egy komplex, karakteres, angol stílusú rumot tisztelhetünk ebben a rumban.

 


Old Ballantruan 10 éves (0,7 l, 50%)
Az Old Ballantruan whisky a Tomintoul lepárlóban készül, - a Speyside  régióban szokatlan módon - erősen tőzegelt (55 ppm) árpa felhasználásával. Nevét a lepárló közelében fekvő, Cromdale-hegységben fakadó, Ballantruan-forrásról kapta, amelynek vízéből ezt az italt is készítik. A 10 éves érlelési periódust követően 50 fokra beállítva palackozzák.
Ízében egyértelműen megmutatkozik a tőzegfüst, csakúgy mint az édes, bársonyosan lágy malátás aromák.


BelliNo SeiBellissimi díszdobozban (0,75l) 
A SeiBellissimi márka egy új fejezetet nyitott a pezsgők világában. Célja, hogy felidézzen hat klasszikus olasz koktélt, amelyek valamiért ikonikusak az olaszok számára. Ennek a különleges projektnek az első kiadása a Bellini, amelynek pedig alkoholmentes verziója a BelliNo.
A "no/low abv" kategória a növekedés és az innováció időszakát éli. Ezek nemcsak a magas alkoholtartalmú italok alternatívái, hanem emellett más módon is megmutatják az ízeket és az összetevőket. Ugyanazokból az összetevőkből készül, mint alkoholos testvére, de eltérő előállítási eljárással: a természetes, Trentino-Alto Adige őszibarack pépet fehér Moscato-val kombinálják, erjesztés nélkül. Friss és finom ízével, valamint kiegyensúlyozott savasságával a BelliNo szinte mindenhez passzol.