Hírek

6 ellenállhatatlan blended malt whisky

Hat kiváló blended malt whiskyt veszünk most górcső alá. Teszteld őket!

Mit is jelent a blended malt? A blended malt whisky alatt a különböző lepárlókban készült hagyományos, rézüstökben párolt malátawhiskyk keverékét értjük. Igen közkedvelt a whiskyfogyasztók körében. Olykor a blended malt whisky címkéjén pure malt (tiszta maláta) vagy vatted malt (házasított maláta) feliratot látunk, mert mind a három egy és ugyanazt jelenti. A 2004-es évek elején a Scotch Whisky Associaton úgy döntött, hogy a gyártók egységesen a blended malt whisky kifejezést használják. A blended malt whisky nem tartalmazhat gabonawhiskyt, így nem tévesztendő össze a blended whiskyvel.

 

6 ellenállhatatlan blended malt whisky

Gerston Classic Lost Distillery (0,7L 43%)

A Lost Distillerynek már a storyja is elbűvölő, hát még a termékei! A Gerston illatában felfedezhető az alma és a körte, de az izgalmakat fokozza a sós, "hamus", jódos hatás, ennek ellenére a gyümölcsökkel jó egyensúlyt képez. Ízében narancs, bors elegyedik némi fekete csokival. Izgalmas!

Timorous Beastie 21 éves (0,7 l, 46,8%)

Limitált kiadás, mindössze 2718 palack készült belőle, igazán ünnepi, lila-arany díszdobozban kapható. A Highland-maltokból megalkotott whisky magán hordja a márkára oly jellemző édes árpás, mézes, fűszeres jegyeket, valamint a sherryhordós érlelések hatására mazsolás réteget is képes felmutatni.

 

 

 

 

Rock Oyster Sherry (0,7 l, 46,8%)

Mi történik, ha a Szigetek (lslands skót whiskyrégióból származó whisky) sós-citrusos karaktere találkozik a sherryhordók gazdagon édes befolyásával? Ebből a frigyből születik a Rock Oyster Sherry. Most őt is akcióban kínáljuk!
 

The Hive (0,7 l, 46%)

A The Hive karakterét a Speyside-maltok mézes jegyei határozzák meg. The Hive (jelentése: méhkaptár) néven főként Speyside-maltokból kikevert citrusos-mézes ízjegyeket felmutató italt készítenek. Többszörös díjnyertes whisky!

 

Spice King (0,7 l, 46%)

10 különböző lepárló malátawhiskyjéből házasították, édes-fűszeres karaktere elmélyült élvezetet ígér. Ö is számos nemzetközi díj büszke tulajdonosa.

 

Peat Chimney (0,7 l, 46%)

A Wemyss portfólió régebbi, korjelölésű  darabjaival szemben a kormegjelölés nélküli Peat Chimney-t (jelentése: tőzeg kémény) 46%-os alkoholfokra állították be, így robusztusabb, teltebb aromákat élvezhetünk benne. A  több mint 10 különböző lepárló malátawhiskyjéből házasított whisky ízében a leghangsúlyosabban az Islay-maltok adta tőzeges-füstös jegyek jelentkeznek. Csak az idén 5 nemzetközi díjat zsebelt be.