Whisky Akadémia


Whisky Akadémia I. - Árpából maláta
Kedves Whiskyrajongó Barátaink!
Hogy mind többet tudjunk meg az "élet vizéről", Whisky Akadémia néven egy ismeretterjesztő sorozatot készítettünk. Bízunk benne, hogy mindenkinek tudunk újdonsággal szolgálni, és érdeklődve olvassa majd sorozatunkat. Whisky Akadémia sorozatunk I. részében megismerjük, hogyan lesz az árpából maláta.

Whisky Akadémia II. - Út a lepárlóüstig - őrlés, cefrézés, erjesztés
Oktató sorozatunk előző részében megismerkedtünk a malátázás folyamatával, és sok érdekes dolgot tudtunk meg az árpáról, tőzegről és a körülöttük zajló eseményekről. Ma folytatjuk utunkat a pohár felé, és megismerkedünk a malátától az üstig tartó folyamatokkal.

Whisky Akadémia III. - A lepárlás
Whisky Akadémia sorozatunk harmadik részében a lepárlás fázisaival ismerkedünk meg.

Whisky Akadémia IV. - Az érlelés
Whisky Akadémia sorozatunk IV. részében az érlelés folyamatába nyerünk betekintést, amely a whiskygyártás legidőigényesebb része.

Whisky Akadémia V. - A palackozás

Whisky Akadémia VI. - A skót whisky története - Kezdetektől a XVIII. századig
Whisky Akadémia sorozatunk VI. részében a skót whisky történetének kezdetével foglalkozunk. Eddigi számainkban végigjártuk a whiskykészítés összes lépését, és megtudtuk, hogyan válik az árpa az „élet vizévé”. A következőkben betekintést nyerünk a múltba, és megismerjük, miként vált a whisky a világ egyik legnépszerűbb italává.

Whisky Akadémia VII. - A skót whisky története - A XVIII. századtól napjainkig
Whisky Akadémia sorozatunk VII. részében a skót whisky történetének napjainkig tartó fejezetét kísérjük nyomon.

Whisky Akadémia VIII. - A skót whiskyrégiók - Lowland
Whisky Akadémia VIII. részében ellátogatunk az egyik skót whiskyrégióba, Lowlandra.

Whisky Akadémia IX. - A skót whiskyrégiók - Highland
Whisky Akadémia sorozatunk IX. részében a Skót-felföldre kalauzoljuk el olvasóinkat.

Whisky Akadémia X. - A skót whiskyrégiók - Speyside
Whisky Akadémia sorozatunk X. részében a Speyside mesés vidékét barangoljuk be.

Whisky Akadémia XI. - A skót whiskyrégiók - Islands
Whisky Akadémia sorozatunk XI. részében a vad vizekkel szegélyezett skót szigetvilágba utazunk, vagyis az Islands whiskyrégióba.

Whisky Akadémia XII. - A skót whiskyrégiók - Islay
Whisky Akadémia sorozatunk XII. részében a „füstös szigetet”, vagyis Islay szigetét ismerhetjük meg.

Whisky Akadémia XIII. - A skót whiskyrégiók - Campbeltown
Whisky Akadémia sorozatunk XIII. részében a Campbeltown régiót járjuk be.

Whisky Akadémia XIV. - A single Malt, Single Cask, Cask Strength
Whisky Akadémia sorozatunk XIV. részében megismerjük a single malt whiskyt, és többek között megtudjuk, mit jelent a single cask és cask strength kifejezés.

Whisky Akadémia XV. - A Blended, Vatted Malt whisky, - a keverés mûvészete
Whisky Akadémia sorozatunk XV. részében bemutatjuk a kevert whisky titkait.

Whisky Akadémia XVI. - Japán whiskyk
Whisky Akadémia sorozatunk XVI. részében Japán whiskyjeit vesszük górcső alá.

Whisky Akadémia XVII. - Írország
Whisky Akadémia sorozatunk XVII. részében Írországba látogatunk el, és bemutatjuk az ír whiskey-t.

Whisky Akadémia XVIII. - Egyesült Államok
Whisky Akadémia sorozatunk XVIII. részében az Egyesült Államok whiskytörténetét és ismertebb lepárlóit mutatjuk be.