
A világ első törvényes keretek között működő főzdéjét Sir Thomas Phillips, a vidék hűbérura alapította 1608-ban, s a Saint Columb’s Rill medre menetén álló üzem mára Észak-Írország utolsó működő üzemeként ontja magából a finom nedűt.

A 2005 óta a Diageo birodalomhoz tartozó lepárló ma már kizárólag malátázott italokat készít, de a különleges keverési eljárásoknak köszönhetően a cég hihetetlenül széles portfóliója valóságos kincsesbányája a különleges kevertek kedvelőinek. A kiváló palackozások sorát a főzde nevével fémjelzett ital nyitja, melyben a helyi főzet a Midleton lepárló könnyű, gabonás, vaníliás-virágos italával keveredik. A Black Bush néven forgalmazott ritkaság markáns alaplevét nyolc-kilenc évig érlelik, és csak azután adják hozzá a kétféle különlegesen édeskés gabona-whiskyt.