Gin Akadémia

2020. 01. 28. 15:10:30

Gin Akadémia VIII. rész: Ginkoktélok

Gin Akadémiánk utolsó részében megismerkedünk néhány fontosabb gint tartalmazó vagy ginalapú koktéllal, amelyek reméljük, kellő inspirációt adnak mindenki számára.

2020. 01. 28. 14:10:02

Gin Akadémia VII. rész: Ginmárkák

Most, hogy megismertük a gin technikai és történelmi hátterét, el kell döntenünk, hogy melyik gineket szeretnénk közelebbről megismerni újdonsült szaktudásunkkal felvértezve.
2020. 01. 28. 13:38:28

Gin Akadémia VI. rész: A gin legjobb barátja: a tonik

A változatos ginek előnyeit szépen kiemelhetik a hozzáillő tonikok. Kicsit körbejárjuk e nagyszerű keserédes üdítőt.

2020. 01. 28. 13:19:48

Gin Akadémia V. rész: Út a minőségi ginek felé

Ebben a részben a gintörténelem kerekét forgatjuk tovább, és még közelebb kerülünk a minőségi ginek felé.
2020. 01. 28. 12:59:37

Gin Akadémia IV. rész: Gintörténelem

Az előző részekben megismerkedtünk a gin fogalmával, gyártásának csínjával-bínjával, legfontosabb alapanyagaival. Viszont ahhoz, hogy valóban értékelni tudjuk ezt a nagyszerű italt, tudnunk kell, hogyan jutottunk el évszázadokon keresztül azokhoz a márkákhoz, ami ma a poharunkba kerül. Lássuk tehát a gin kialakulásának, elterjedésének és „finomra hangolásának” történetét!

2020. 01. 28. 12:44:25

Gin Akadémia III. rész: A leggyakoribb ginfajták

Most, hogy megismerkedtünk a ginek technikai hátterével, lássuk, milyen formákban láthatjuk viszont őket a nagyvilágban.
2020. 01. 28. 11:47:39

Gin Akadémia II. rész: A gin fűszernövényei: ízek, aromák, zamatok

Miután megismerkedtünk a gin fogalmával, nézzük meg, melyek azok a fűszerek, amelyeknek jellegzetes, vagy épp egyedi ízvilágukat köszönhetik.

2020. 01. 28. 11:36:49

Gin Akadémia I. rész - Ginreneszánsz

A napjainkban második aranykorát élő gin az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legsokoldalúbb párlatok közé tartozik. Egyszerű gyártási technikája és a felhasználható alapanyagok mennyisége a végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg a régi és új lepárlók előtt. Éppen ezért teljesen érthető, ha valaki nem igazán érti például, hogy mit is lehet ginnek nevezni, vagy azt, hogy hogyan ért el ekkora népszerűséget ez a nagyszerű ital.