Hírek

World Gin Day 2022 a WhiskyNetnél

Ma imádjuk az italt, amit anno fürdőkádban is kevertek… World Gin Day2022 június 6-12. között.

Világszerte júniusban tartják a World Gin Day rendezvényeit, amikor is számtalan ország, számtalan bárjában és különböző színterein ünneplik a borókás italokat. Most mi is a középpontba helyezzük kedvenc ginjeinket! Ünnepelj velünk 2022 június 6-12. között.

World Gin Day2022 június 6-12. 

Már megszokhattuk, hogy minden év júniusában fókuszba kerülnek a világ legjobb ginjei és társai, a tonikok. A gin nemzetközi ünneplése alkalmából profi bártenderek keverik az ízletes koktélokat, és készítik a finomabbnál finomabb gin & tonikokat.

Sokak szerencséjére ma már nem kell beutazni a fél világot, hogy minőségi gineket és tonikokat kóstolhassunk. Elég, ha szétnézel kínálatunkban, itt a „neten”, vagy három szaküzleteink bármelyikében. Hidd el, csábító kínálat fog „szembejönni” veled.

A WhiskNetnél 2022 június 6-12. között zajlanak a Word Gin Day eseményei, amikor is számtalan gyártó neves ginjét lehet kedvezményesen beszerezni, tesztelni, kóstolni.

 

Word Gin Day kínálatunk:

Webshopunkban akciós ginek: ELÉRHETŐEK ITT

Üzleteinkben a promócióban szereplő ginekhez ajándék tonikot adunk: négyféle J.Gasco tonic (indian, dry bitter, feketecseresznyés, uborkás) közül lehet választani - (érdeklődj eladóinktól)

Dugómentes nap  - GoodSpirit Shop Belváros – 2022. június 11.

2022. június 11. GoodSpirit Shop Belváros 

2022. 06.11-én minden - GoodSpirit Shop Belváros üzletünkbe -  betérő vásárlónkat meginvitálunk 2 cl ginre, vagy egy G&T-re. Aki 15.000.- Ft felett vásárol aznap, további 2*2 cl ginre a vendégünk, vagy egy további G&T-re. (Gin & Tonik-kóstoló: 2 cl gin, tonik ízlés szerint, műanyag pohárban):

Gin Caorunn (0,7 l, 41,8%)

Gin Canaima (0,7 l, 47%)

Gin Mare Capri (0,7l, 42,7%)

Gin Drumshanbo Gunpowder (0,7l, 43%)
(a készletváltoztatás jogát fentartjuk)

 

Webshopunkban és üzleteinkben minden 0,7-es Bobby’s gin és Jeneverhez ajándék Bobby’s üvegpohár jár, hogy stílusos legyen a gin&tonic!

5-féle gin 0,7l-es kiadására  - a Zöld Hétfő után is - ingyenes szállítás június 7-12-ig: Edinburgh Classic, Canaima, Mare, Nikka, Isle of Harris

A gin elődje a jenever volt…

Hollandia volt anno a ginek egyik „epicentruma”, ahol a különböző gabonapárlatok (ezeknek a helyi megnevezése brandewijn, innen a mai brandy szó) kellemetlen mellékízeit cukorral és borókával ellensúlyozták. Az így készített italt genevernek nevezték. Ennek az italnak a legelső írásos emléke 1552-ből származik. A következő években a lepárlás – a sajtkészítés mintájára – nemzeti iparággá nőtte ki magát. Ez egyrészt az óceáni éghajlatnak volt köszönhető, másrészt pedig a holland Kelet-Indiai Társaságnak, amely a világ minden szegletéből származó alapanyaggal látta el a lepárlókat. Rotterdam kikötőjébe érkezett a legtöbb gabona, mellékvárosa, Schiedam pedig a geneverkészítés központjává nőtte ki magát.
Anglia a genevert a nyolcvan éves háború alatt (1568-1648) ismerte meg, amikor az angol erők Hollandia és Belgium területén küzdöttek francia és spanyol csapatokkal. Ütközetek előtt genevert fogyasztottak, amit elkereszteltek „holland bátorságnak”. Ráadásul a háború alatt London körülbelül 6000 holland protestáns menekültnek adott otthont, így ez a folyamat is hozzájárult az ital elterjedéséhez. Londonban ekkor körülbelül 200 kisebb-nagyobb lepárló állított elő párlatot, viszont ahogy az akkori feljegyzésekből kiderül, az ezekből készült italokat ekkor még mindig nem élvezeti italként fogyasztották, inkább emésztéssegítőként és egyéb gyógymódokra használták. Ma már azonban a ginek reneszánszukat élik, és egyre népszerűbbek a minőségi italokat fogyasztók körében.

Érdekesség:

A Bathtub ginek az amerikai szesztilalom alatt nyertek önálló formát, hisz ekkor sokan otthon készítettek gint, sokszor rossz minőségű szeszből, a fürdőkádban összekeverve az ízesítőkkel.

A mai „forradalmian” új gineknek vajmi kevés köze van a korábban „sufnituninggal” összerakott „fürdőkádas” ginekhez.

A Word Gin Day webshop és bolti akciós kínálatunk 2022. június 6-12. között érvényes, vagy a készlet erejéig.