Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 515-1515
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig

Rum Arcane Extraroma (0,7 l, 40%)

Internetes ár:
10.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Az amerikai tölgyfa hatása ennél a rumnál egészen elképesztő: nagyon egyedi, intenzív, kivételesen gazdag italt eredményez.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2020. április 07.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A gyönyörű Mauritius szigetén járunk, Afrika és Ázsia között az Indiai-óceán közepén. Ebben az országban a francia hagyományoknak megfelelően frissen préselt cukornádléből készítenek rumot, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melasz alapú rumhoz képest. A sziget amúgy híres kiváló minőségű cukornádjáról, amely a lágy klíma és a vulkáni talaj együttesének eredménye.

Ugyanakkor vannak itt még egyéb érdekességek is a készítéssel kapcsolatban. Az erjesztett cukornádlé első lepárlása Mauritiuson, egy helyi rézüstön történik, majd a párlatot átszállítják Franciaország Cognac régiójába, és ott még egyszer lepárolják kisméretű rézüstben (a konyakokat is ebben szokták).

Az érlelés is egészen szokatlan ezen a tájon, hisz a spanyol nyelvű karibi országokban elterjedt solera-rendszerben érlelik a párlatot. Ez egy, a spanyol boroktól származó sztenderdizálási módszer, amelynek során a hordók tartalmát keverik egymással az évek alatt, hogy kiegyenlítsék az egyes évjáratok közötti különbségeket. Palackozás előtt a hordókból csak egy kisebb mennyiséget csapolnak le, a majd a hiányzó részt más párlatokkal pótolják. Solera - spanyolul "talaj", hisz az egymásra pakolt hordók közül mindig az alsó sorból palackoznak, majd a felette lévő sorból pótolják, végül pedig a legfelső sorba érkezik a frissen desztillált párlat.

Az Extraroma esetében a solera-rendszerben átlagosan 12 évet érlelődik a párlat. Az amerikai tölgyfa hatása ennél a rumnál egészen elképesztő: nagyon egyedi, intenzív, kivételesen gazdag italt eredményez.

Gyártó Arcane
Palackozó Spiridom
Érlelési idő (év) 12
Alkoholtartalom 40 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Amerikai tölgyfahordó
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.
Illat A friss cukornádaroma mellett a banán és a kókusz mély jegyei, valamint további friss gyümölcsös hatások jelennek meg.
Íz Nagyon sima, emellett egészen gazdag és intenzív is. Trópusi gyümölcsök, piskóta, aszalt gyümölcsök, valamint a frissen vágott cukornád meglepően élénk íze.
Lecsengés Szépen kitartanak a szokatlanul élénk, vibráló, gyümölcsös ízek.
Egyensúly -
Egyéb jellemző Ebben az esetben az „Extraroma” név nem csak egy fantázianév, hanem valóban árulkodik arról, hogy mit is várhatunk ettől a rumtól. Ez nem egy átlagos a melasz, a barnacukor édességét elegáns keretek között felmutató rum, hanem valami egészen szokatlan ízbomba, amely feszegeti a rumról alkotott véleményünk határait.

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2019. 12. 19.
Nem vagyok nagy rumos, de némi keresgélés után vettem egy palacckal ebből. Jó döntés volt, egészen megragadó ital! Az illata sokat sejtető, fűszeres, banános és kókuszos jegyeket sejtet. Az íze szintén friss, gyümölcsös és fűszeres. A lecsengésében jól érződik a trópusi gyümölcsös jelleg mellett a tölgyfahordós érlelés áldásos hatása, az utóíze kevésbé intenzív és inkább a könnyed gyümölcsösség érződik legtovább. Nagyon izgalmas és összetett élményt adott számomra.

Kapcsolódó termékek

Több, mint 6 db raktáron
9.290 Ft
13.271,50 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
10.990 Ft
15.699,92 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
1.390 Ft
Több, mint 6 db raktáron
1.190 Ft
Több, mint 6 db raktáron
36.990 Ft
52.842,89 Ft/l
Jelenleg nincs készleten
2.300 Ft
Több, mint 6 db raktáron
8.990 Ft
12.842,78 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
7.390 Ft
10.557,15 Ft/l