Hírek

Whisky Hírek 47 - Cooley új termékek

  A tartalomból:1. Glendronach akció 2. Cooley új termékek 3. Skót whisky export csúcs  

Kedves whisky rajongó barátunk!

1. Glendronach akció

benriachA BenRaich lepárlót 2004-ben Skócia egyik legjobb keverőmestere, Billy Walker vette kézbe, és azóta a lepárló portfoliója teljesen megújult.

glendrnach2008-ban a cég megvásárolta a szintén speyside-i Glendronach lepárlót is, ahol kizárólag sherrys hordóban érlelik a whiskyket, így a minden palackban megjelenő gazdag sherrys édesség mára a Glendronach védjegyévé vált.

A BenRaich és a Glendronach akció részleteiért kattints a képre vagy IDE!


 

 

2. Cooley új termékekcooley_1.jpgHogy az  ír whiskey rajongói se maradjanak parlagon az új termékek terén, most nekik kedveskedünk néhány újdonsággal a Cooley két lepárlójának köszönhetően.
Az első egyetlen független ír whisky lepárló 1987 óta ontja magából a különlegességeket, köztük az egyetlen füstös ír whiskeyt, a Connemara-t (hordó erősségû kiadásban is!) egy mutatós fa díszdobozban, és az egyetlen ír single grain whiskeyt,a Greenore-t (15 éves kiadásban is!).

Az összes Cooley termék megtekintéséhet kattints a képre, vagy IDE!

 

 

 


 

3. Skót whisky export csúcs

Tízéves csúcsot döntött meg a skót whisky exportja, elsősorban annak köszönhetően, hogy a feltörekvő országokban igazi státusz-szimbólumnak tartott italból a korábbinál több fogyott.

 

whisky_scotch_2.jpg

 

 

 

 

A skót whiskygyártók szövetsége által ismertetett adatok szerint idén január-június között 1,47 milliárd font értékben adtak el külföldön, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
A felzárkózó országok közül Dél-Koreában 69 százalékkal, Kínában 66 százalékkal, Indiában 44 százalékkal nőtt az import.
A skót whisky oroszlánrészét azonban továbbra is a fejlett országok vásárolják: a legnagyobb piac, az Egyesült Államok importja például 34 százalékkal bővült, 233,7 millió fontra. De nőtt a kereslet Franciaországban, Spanyolországban, és Németországban is.
A skót whisky adja az Egyesült Királyság teljes élelmiszer- és szeszesitalexportjának egynegyedét, és a skóciai kivitel 80 százalékát.
Forrás: MTI.

  


Kellemes kóstolgatást,

további szép napot és jó böngészést kíván,

a WhiskyNet csapata

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.