Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Whisky Akadémia

Annak érdekében, hogy minél többet megtudhass az "élet vizéről", vagyis a whiskyről (keltául uisge beatha), egy 18 részes ismeretterjesztő sorozatot készítettünk Whisky Akadémia néven. Bízunk benne, hogy mindenkinek tudunk újdonsággal és kellő inspirációval szolgálni a whisk(e)yk sokrétű és izgalmas világához.

Blog szűrő

Whisky Akadémia I. - Árpából maláta
 

Kedves Whiskyrajongó Barátaink!

Hogy mind többet tudjunk meg az "élet vizéről", Whisky Akadémia néven egy ismeretterjesztő sorozatot készítettünk. Bízunk benne, hogy mindenkinek tudunk újdonsággal szolgálni, és érdeklődve olvassa majd sorozatunkat. Whisky Akadémia sorozatunk I. részében megismerjük, hogyan lesz az árpából maláta.

 

Whisky Akadémia II. - Út a lepárlóüstig - őrlés, cefrézés, erjesztés

Oktató sorozatunk előző részében megismerkedtünk a malátázás folyamatával, és sok érdekes dolgot tudtunk meg az árpáról, tőzegről és a körülöttük zajló eseményekről. Ma folytatjuk utunkat a pohár felé, és megismerkedünk a malátától az üstig tartó folyamatokkal.
 

Whisky Akadémia III. - A lepárlás

Whisky Akadémia sorozatunk harmadik részében a lepárlás fázisaival ismerkedünk meg.

 

Whisky Akadémia IV. - Az érlelés
 

Whisky Akadémia sorozatunk IV. részében az érlelés folyamatába nyerünk betekintést, amely a whiskygyártás legidőigényesebb része.

 

 

Whisky Akadémia V. - A palackozás
Whisky Akadémia sorozatunk V. részében  elérkeztünk az utolsó felvonáshoz, a palackozáshoz.
Whisky Akadémia VI. - A skót whisky története - Kezdetektől a XVIII. századig

Whisky Akadémia sorozatunk VI. részében a skót whisky történetének kezdetével foglalkozunk. Eddigi számainkban végigjártuk a whiskykészítés összes lépését, és megtudtuk, hogyan válik az árpa az „élet vizévé”. A következőkben betekintést nyerünk a múltba, és megismerjük, miként vált a whisky a világ egyik legnépszerűbb italává.

Whisky Akadémia VII. - A skót whisky története - A XVIII. századtól napjainkig

 Whisky Akadémia sorozatunk VII. részében a skót whisky történetének napjainkig tartó fejezetét kísérjük nyomon.

 

Whisky Akadémia VIII. - A skót whiskyrégiók - Lowland

Whisky Akadémia VIII. részében ellátogatunk az egyik skót whiskyrégióba, Lowlandra.

Whisky Akadémia IX. - A skót whiskyrégiók - Highland

Whisky Akadémia sorozatunk IX. részében a Skót-felföldre kalauzoljuk el olvasóinkat.

Whisky Akadémia X. - A skót whiskyrégiók - Speyside

Whisky Akadémia sorozatunk X. részében a Speyside mesés vidékét barangoljuk be.

Whisky Akadémia XI. - A skót whiskyrégiók - Islands

Whisky Akadémia sorozatunk XI. részében  a vad vizekkel szegélyezett skót szigetvilágba utazunk, vagyis az Islands whiskyrégióba.

Whisky Akadémia XII. - A skót whiskyrégiók - Islay

Whisky Akadémia sorozatunk XII. részében  a „füstös szigetet”, vagyis Islay szigetét ismerhetjük meg.

 

Whisky Akadémia XIII. - A skót whiskyrégiók - Campbeltown

Whisky Akadémia sorozatunk XIII. részében a Campbeltown régiót járjuk be.

Whisky Akadémia XIV. - A single Malt, Single Cask, Cask Strength


Whisky Akadémia sorozatunk XIV. részében megismerjük a single malt whiskyt, és többek között megtudjuk, mit jelent a single cask és cask strength kifejezés.

Whisky Akadémia XV. - A Blended, Vatted Malt whisky, - a keverés mûvészete

 

Whisky Akadémia sorozatunk XV. részében  bemutatjuk  a kevert whisky titkait.

 

Whisky Akadémia XVI. - Japán whiskyk

Whisky Akadémia sorozatunk XVI. részében Japán whiskyjeit vesszük górcső alá.

Whisky Akadémia XVII. - Írország

Whisky Akadémia sorozatunk XVII. részében Írországba látogatunk el, és bemutatjuk az ír whiskey-t.

Whisky Akadémia XVIII. - Egyesült Államok

Whisky Akadémia sorozatunk XVIII. részében az Egyesült Államok whiskytörténetét és ismertebb lepárlóit mutatjuk be.

Keresés

Fel a tetejére