Leírás és Paraméterek
| Gyártó | Akashi | 
| Palackozó | WHITE OAK DISTILLERY | 
| Brand | Akashi | 
| Italkategória | Japán Whisky | 
| Régió | Japán | 
| Ürtartalom | 0,5 | 
| Alkoholtartalom | 40 | 
| Bolti ár | 15390Forint | 
30% árpamalátából készülő japán blended whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is utóérleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.
Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
 
                                                     
                
                             
                
                            