Hírek

Whisky Hírek (55) - 40 éves Glenfarclas, VINCE

Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele V. évfolyam 55. szám 2011. Március   A tartalomból: 1. Új termékeink 2. Akció: Gordon & MacPhail - Benromach 3. A na

Kedves whisky rajongó barátunk!

1. Új termékeink

Március első napjaiban számtalan újdonság érkezett be a Whiskynet virtuális és valós polcaira is, egyenesen Skóciából. Ezekből válogattunk össze, és mutatunk itt be pár igazi kuriózumot, a teljesség igénye nélkül:

Glenfarclas 175. Anniversary
glenfarclas_175th_2.jpgA lepárló alapításának 175.-ik évfordulójára kiadott palack tartalmát az évfordulóhoz méltó számmisztikai bravúrral válogatták össze. Az alapítás éve 1836, ezt az évszámot 3 elemre bontották: 1836. Így mindössze hatezer palack, 43% alkoholerősségû whisky került forgalomba, 18 különböző hordóból, 1952-től kezdve mind a 6 évtizedből 3 darabot kiválasztva.
A palack a Glenfarclas jelenlegi stílusának megfelelő formájú, amit az elmúlt dekádokból válogatott címkékből kialakított grafika tesz egyedivé.


Összesen 9 palack érkezett belőle. Ha nem akarsz végleg lemaradni róla, rendeld meg most IDE, vagy a képre kattintva!


BenRiach Solstice és Horizons
benriach-solstice_2.jpgA „solstice” kifejezés napfordulót jelent. Ezt az italt ugyanis – a BenRiach Horizons névre keresztelt whiskyjével egyetemben – a 2010-es év legrövidebb napján, december 21.-én mutatták be.
Az újjászületés és megújulás jegyében, mindkét kiadás a nemrégiben újjáéledt BenRiach lepárló különleges, limitált palackozású italai közé tartozik: míg a Solstice egy határozott karakterû, erősen tőzegelt, 15 éves kiadás, addig a Horizons egy háromszoros lepárlású könnyedebb verzió, de mindkettő magas (50%!) alkoholtartalmú whisky, különleges csomagolásban.Port Ellen 1982 Conosieurs Choice

port_ellen_2.jpgA Port Ellen egyike a gyûjtők által legkedveltebb, de még elérhető árú ritkaságoknak. Az üzem, ahol valaha lepárolták, ma már malátázóként mûködik. A lepárlókészülékeket eladták, ezért gyakorlatilag szinte semmi esély nincs arra, hogy gyártását újra indítsák. Magyarországon kevésbé ismert, pedig kiváló minőségû, rendkívül összetett ízvilágú, erősen tőzegelt párlat.

Évről-évre egyre magasabb összegekért lehet hozzájutni, ezért érdemes minnél előbb akár több palackkal is beszerezni!Miltonduff 10 éves - Gordon & MacPhail
miltonduff_2.jpgAz 1824-ben alapított Miltonduff ma a legnagyobb malátawhiskyt lepárló üzemek közé tartozik Skóciában, mégis malátawhiskyként igen kevés kiadása ismert, mivel az itt készült párlatok 95%-át a Ballantine’s blended whisky legfontosabb összetevőjeként hasznosítják. Ezt a 10 éves single malt kiadást a Gordon & MacPhail független palackozónak köszönhetjük.
A Ballantine’s whiskyt kedvelőknek kötelező gyakorlat!


Új termékeink teljes listájának megtekintéséhez kattints IDE!


2. Akció: Gordon & MacPhail - Benromach

gm.jpgGordon & MacPhail whisky kereskedő és független palackozó egyben tulajdonosa a pár éve újranyitott Benromach lepárlónak is. Mivel a cég skót nagykövete – Nicole Hizett – a WhiskyNet vendégeként március végén érkezik Budapestre, úgy alakítottuk a dolgokat, hogy ebben a hónapban igazán indokolt legyen legalább 1 palack Gordon & MacPhail, vagy Benromach whisky-t vásárolni.

 

3 jó érvünk is van arra, hogy miért érdemes így tenned:

1. érv: 4 Benromach és 4 Gordon & MacPhail termék most árengedménnyel vásárolható a Whisky Shop-ban, vagy rendelhető az interneten.

2. érv: Most minden 0,7l-es palackozású Benromach, vagy Gordon & MacPhail whiskyhez ajándékba adunk egy a márka logójával gravírozott kulcstartó flaskát (28ml) – nélkülözhetetlen darab, hogy mindig legyen nálunk legalább egy korty whisky!

 3. érv: a Maltbank Herald Blog-gal közös könyvsorsolás, melyen kisorsolásra kerül Sir Robin Knox-Johnston, (angol nyelvû) dedikált könyve. Johnston az az ember, aki 1969-ben először tejesen egyedül és megállás nélkül vitorlázta körbe a Földet, és aki egyben a Benromach márka nagykövete is. A sorsoláson részt vesz minden interneten vagy boltban vásárolt 0,7l-es Benromach whisky vásárló. Sorsolás március 28-án, este a Benromach kóstolón!

 

Az akciós termékek listáját a SZARVASRA, vagy IDE kattintva érheted el!


3. A nagy leleplezés

Légy Te is részese a Gordon&MacPhail következő termékbemutatójának!

A világon sok ezer rajongó egyszerre lehet tanúja március 8-án, 12 órakor, amikor a függöny felgördül és a titokra fény derül…

 www.gordonandmacphail.com


4. A 40 éves Glenfarclas az év single maltja

glenfarclas40_2.jpgAz utóbbi időkben már-már megszokhattuk, hogy a Glenfarclas lepárló sikert sikerre halmoz. A Malt Advocate magazin idei versenyén sem történt ez másként: a lepárló 40 éves nedûje ugyanis az Év Single Malt Whiskyje címet nyerte el.
A Glenfarclas termékei a WhiskyNet vásárlói között is az egyik legnépszerûbbnek számítanak. IDE, vagy a képre kattintva még többet megtudhatsz a díjnyertes italról.
GRATULÁLUNK!!! Smile

 


5. Vince 2011

vince2.jpgAz italvilág rangos eseménye idén március 18-19-én kerül megrendezésre a budapesti Corinthia Hotelben. Ez a két nap elsősorban a borról szól, de a közel 120 pincészeten kívül egyéb minőségi italokat bemutató kiállítók és előadások is teret kapnak - így többek között a Whiskynet is jelen lesz standjával, ahol sok érdekességgel és finomabbnál finomabb nedûkkel várunk mindenkit sok szeretettel!

Kóstolj Magyarország legkiválóbb boraiból és látogass el hozzánk is!


 

Kellemes kóstolgatást, további szép napot és jó böngészést kíván,

a WhiskyNet csapata

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.