Hírek

Whisky Hírek (52) - Arran akció

Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele V. évfolyam 52. szám 2011. JANUÁR A tartalomból: 1. Robert Burns Night 2. Januári Arran akció 3. Közkívánatra füstö

 

Kedves whisky rajongó barátunk!
1. Robert Burns Night

robert_burns_1.jpgA Skót nemzeti ünneppé vált Burns Night nem más, mint a költő születésnapja alkalmából (1759. január 25.) megrendezett kötött programú vacsora, melyet egy pergő nyelvû ceremónia mester vezet le.

A vacsora elmaradhatatlan főszereplői a Haggis és a whisky.
Az utóbbiról már elég sokat olvashattak és tudhatnak honlapunk rendszeres látogatói.


Az előbbiről pedig legyen elég annyi info, hogy a magyar hurkához hasonlatos kreáció, de nem disznóból, hanem birka belsőségekből készül, birka bélbe töltve és inkább olyan “kisgömböc” féle alakja van.

A vacsora különféle szónoklatokkal, hazafias beszédekkel, skót tánccal és Burns mûveinek előadásával folytatódik, és legvégül következik az „Auld Lang Syne” eléneklése.

(Robert Burnsről és a whisky kapcsolatáról ITT olvashatsz bővebben.)

 

 


2. Januári Arran Akció

arran_logo_1.jpgRobert Burns emlékének lelkes ápolója az Arran lepárló, melynek malt mestere a skót költő tiszteletére két féle whiskyt is alkotott: egy maláta és egy blend whiskyt, Robert Burns képével és aláírásával az üvegen és a dobozon.

Hogy a Whiskynet is csatlakozzon Robert Burns emlékének megörzéséhez, és hogy mind több vásárlónk érezzen kedvet az Arran krémesen lágy és selymesen simogató, nagyszerû termékeinek kipróbálásához, most a gyár több termékét is jelentős kedvezménnyel kínáljuk.

Sőt, ha most rendelsz egy bármilyen 0,7 literes Arran Single Maltot, egy 0,05 literes Arran Robert Burns Blend whiskyt is küldünk
ajándékba!


Az akció részleteiért kattints IDE, vagy a képre!

 

 


3. Közkívánatra füstös whisky kóstoló


kostolo_kep_webshop_1.jpgA rendszeresen megrendezésre kerülő whisky kóstolókon az érdeklődők a különleges italokon túl, szemléltető eszközök segítségével bepillantást nyerhetnek a whisky-készítés titkaiba is.


V. Whisky Kóstoló:

Időpont: 2011.02.25 (PÉNTEK) 19:00

Helyszín:Rózsadomb Étterem, Budapest II. kerület, Bimbó út 2. (Mechwart Liget)

Téma: Füstös whiskyk Islay szigetéről

További részletekért, jegy rendelésért katt IDE, vagy a képre!

 

 


Kellemes kóstolgatást,

további szép napot és jó böngészést kíván,

a WhiskyNet csapata