Hírek

Whisky Hírek 46 - Új termékeink 2010

A tartalomból: 1. Új termékeink 2. Glendronach kóstoló 3. Egy bulizós ital Martinique-ről 4. 2011-es szakkönyvek

Kedves whisky rajongó barátunk!

 

1. Új termékeink

Ismét számos új és izgalmas palackozás érkezett be hozzánk az elmúlt napokban. Az igazán 'vájtfülûek’ és a gyûjtők is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő fajta italokat, melyek között számos limitált palackozás is megtalálható.

Douglas Laing
A cég a whiskyipar nagyágyúja, elsősorban prémium kategóriás, limitált szériás palackozásokkal, amelyek között olyan sokra értékelt gyöngyszemek is vannak, mint a Big Peat, mely Jim Murray legfrissebb, 2011-es Whisky Bibliájában 96 pontot kapott a százból és egyben az év Skót Vatted maltja büszke címet is elnyerte.
Szintén érdemes felhívni a figyelmet a ritkaság számba menő Double Barrell palackozásra, mely a Macallan és a Laphroaig malátáinak különös házasítása.

Érdeklődésre tarthat számot az Aultmore Cigar Maltja, csak úgy, mint az a számos, ritkán elérhető Single Malt whisky, melyet még felsorolni is nehéz: Coleburn, Pyttyvaich, Deanstone, Mannochmore, Benrinnes, Caperdonich, Dailuaine, stb.


Bruichladdich
A Bruichladdich lepárlótól egyértelmûen a világ jelenleg legfüstösebb whiskyje, az Octomore, immár 3. palackozása (5 év, 152ppm) tûnik a legérdekesebbnek.
De szintén felhívnánk a figyelmet a sokak által kedvelt Port Charlotte kétféle palackozására is: kapható egy Multi Vintage verzió (46%) és egy prémium kategóriás, 8 éves, hordó erősségû palackozás.


Murray McDavid
Whisky rajongók körében köztudott, hogy a Murray McDavid palackozásaiért ugyanaz a Jim McEwan felel, aki a Bruichladdichot is felvirágoztatta. Nem meglepő tehát, ha itt is számos izgalmas újdonságot találunk. Csak néhány név ízelítőül: Tullibardine, Littlemill, Glen Scotia, Auchentoshan, Tobermory, stb.

Renegade Rum
És ha valaki nagyon tud a whiskyknél, akkor nagyon tud a rumoknál is! JSzintén Jim McEwan válogatása a Renegade Rum Selection: Barbadosról, Kubából, St.Luciáról, vagy éppen Guadeloupe szigetéről.

 

 

 

Az összes új termék megtekintéséhez katt IDE!


2. Glendronach kóstoló
A Whiskynet szervezésében minden hónapban megrendezésre kerülő zártkörû, családias hangulatú kóstoló sorozatunk III. állomása a Glendronach lepárló különlegességeire fókuszál. Az érdeklődők a különleges italokon túl, szemléltető eszközök segítségével bepillantást nyerhetnek a whisky-készítés titkaiba is.

Időpont: 2010.11.19 (PÉNTEK) 19:00

Helyszín:
Pampas Étterem- Budapest, V. kerület, Vámház krt. 6. (
a Veres Pálné utca sarkán)

Téma: a Glendronach lepárló különlegességei.

A részletekért és a jegyek megrendeléséhez kattints
IDE
, vagy a képre!

A jegyek megvásárolhatók még a Whisky Shop-ban is az internetes árakkal és feltételekkel megegyező módon
.


4. Egy bulizós ital Martinique-ről

Legutóbbi házi kóstolónk egyértelmû győztesét - a RUM Clement Shrubb Creole-t - élesben is bevettük egy Halloween partin ahol ismételten sikert aratott. A Shrubb Creole egy 40%-os rum, amit kandírozott narancshéjon áztattak egy darabig. A hatás frenetikus! Hölgyek és urak, fiatalok és idősebbek egyaránt követelték az újratöltést!

VIGYÁZAT, nagyobb létszámú buliba egy palack nem elég! 


 

3. 2011-es szakkönyvek

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy immáron elérhető a világ legismertebb whisky szakírójának, Jim Murray-nak már-már kultikussá vált könyve, a Whisky Bible 2011, amelyben több új termékünk is egészen magas pontszámot kapott!
Akit pedig a whiskyvel kapcsolatos háttér információk is érdekelnek, annak ajánljuk a Malt Whisky Évkönyv szintén 2011-es kiadását.
A könyvek megrendeléséhez kattints IDE vagy a képre!


Kellemes kóstolgatást, további szép napot és jó böngészést kíván,

a WhiskyNet csapata