Hírek

Whisky Hírek 42. - Gordon & MacPhail

  Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele IV. évfolyam 42. szám 2010. Szeptember  A tartalomból:  1. Sponsored by 'Gordon & MacPhail' 2. Whiskynet kóstoló sorozat 3. Akciós termékek ajándékkal 4. Új termékek a kínálatban


1. Sponsored by 'Gordon & MacPhail'

clipper_1.jpg10 hónap, 35.000 tengeri mérföld, 6 földrész, 10 jacht, 450 ember, 41 nemzet, 230 foglalkozás ... a Clipper round the world világkörüli vitorlásvesenyt büszkén támogatta a Benromach, illetve a Gordon & MacPhail. A verseny 2009 szeptemberében startolt el az angliai Humber kikötőből, és 2010 májusában ért célba.

A verseny különlegessége, hogy profi kapitányok vezetése mellett, de amatőr legénységgel indulnak a hajók. 2011 augusztusában akár Te is csatlakozhatsz! Szívesen segítünk a jelentkezésben, csak írj egy mailt.

 


2. Whiskynet kóstoló sorozat

smelling_photo_2.jpgA kevésbé ismert márkák és lepárlók, valamint az átlagnál drágább palackok megismertetése érdekében idén ősztől elindítottuk a Whiskynet zártkörû - terveink szerint legalább havonta megrendezésre kerülő - kóstoló sorozatát, melynek első főszereplői a Gordon & MacPhail és a Benromach lepárló lesznek.

Az érdeklődés felülmúlta várakozásainkat, a meghirdetett jegyek alig 2 nap alatt elkeltek! Éppen ezért méginkább várjuk a Te javaslataidat is, hogy mely palackok, vagy témakörök kerüljenek bemutatásra a következő kóstolókon, amikre így biztosan már októberben sort fogunk keríteni!


3. Ajándék whisky térkép

Az olyan független palackozóknak, mint Gordon & MacPhail hálával tartozik minden whisky rajongó, mert általuk lehetőségünk nyílik egészen különleges párlatok megismerésére is. Olyan érdekességek kerülnek általuk palackozásra, melyek egyébként csupán blendek minőségjavító alapanyagaként tûnnének el a szemünk elől.

A Gordon & MacPhail ennél is tovább merészkedett, évszázados tapasztalaira alapozva megvásárolta és újra indította a Speyside északi részén található Benromach lepárlót. Az 1 993 óta újra üzemelő, Skócia egyik legkisebb, kézmûves lepárlója például az elsők között volt a tokaji hordós utóérlelésû whisky-vel próbálkozók között is.

 

Szeptemberi akciónkban számos Gordon & MacPhail palckozást és Benromach terméket kínálunk jelentős kedvezménnyel:

Inverleven 1991 G&M 17.290, helyett 15.990.-
Morltach 15 Éves G&M 14.990, helyett 13.990.-
Rosebank 1991 G&M 17.690, helyett 16.990.-
Scapa of Orkney 1993 G&M
 17.690, helyett 13.990.-
Benromach Traditional Glass Pack 
11.590, helyett 9.990.-

skocia.jpgSőt! Most minden 0,7 literes Gordon & MacPhail, vagy Benromach termékhez egy letölthető Skócia whisky-térképet küldünk ajándékba. Az összes mûködő és a már bezárt lepárlókat is feltûntető, három (A5, A4, A3) méretben letölthető térkép egyéb módon nem elérhető!

 

 

 

 

 


 

4. Új termékek a kínálatban.

A lowland-i lepárló, hordót nem látott, friss párlata, ahogy az a 'csőből' kijött:
Bladnoch Dew Spirit

bladnoch_dew_spirit_2.jpgEz az egészen egyszerû megjelenésû üvegcse bladnoch-i 'harmatot' tartalmaz, egy édeskés és igen aromás italt, amely friss, mint a hajnal. De vigyázat! Ugyanakkor csípős is: 72,2 fokos! Ezt a whiskynek m&eacu te;g nem nevezhető párlatot ugyanis hordós érlelés nélkül, 'frissen' palackozták.
Csapj le rá mielőbb, mert mindössze 6 db érkezett belőle!!!
 

 

 

 

 

 

És a bladnochi párlat 7 év érlelés után:
Bladnoch Lightly Peated

bladnoch_lightly_peated_2.jpgEgy fiatal - mindössze 7 éves - malt a lowland-i régióból. A Bladnoch gyengéd, gyümölcsös karakterét a régióban szokatlan enyhén füstös maláta még élvezetesebbé teszi. Limitált kiadás, csupán 230 palack készült belőle! 

 

 

Ez valami más. Ez ausztrál whisky:
Sullivans Cove Double Cask

sullivans_cove_3.jpgHagyományos rézüstben, helyi árpából, és a kristálytiszta helyi vízből készülő whisky már számos helyen felhívta magára a figyelmet, ahogy Jim Murray - a Whisky Biblia szerzője - is imponáló, 90 feletti osztályzat okat ad a Sullivans Cove whisky-kre.

Még ez sem elég izgalmas? Akkor további sok száz különleges italból válogathatsz, melyeket megtalálsz honlapunkon, vagy a Whisky Shop-ban. Az új termékek teljes listáját IDE kattintva találod meg.


5. A WhiskyNet a Facebook-on

Örömmel tájékoztatunk, hogy pár napja regisztráltunk a Facebook-on is.

Két helyen is megtalálsz minket:

'likeolhatod' a WhiskyNet-et, mint 'bolt'-ot itt: facebook_2.jpg

Vagy lehetsz az ismerősünk itt: facebook_4.jpg

Ajánlhatsz minket barátaidnak is, hiszen a barátunk barátja az a mi barátunk is! Wink 


Kellemes kóstolgatást,

további szép napot és jó böngészést kíván,

a WhiskyNet csapata