Hírek

Whisky Hírek 16 . Az Ardbeg Uigedal az év whiskyje

Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele II. évfolyam 16. szám 2008 NOVEMBER    Tartalom:  - Megérkezett a 2009-es Whisky Biblia! - Az Ardbeg Uigeadail lett az év whisky-je! - B

Megérkezett a 2009-es Whisky Biblia!

 

Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy vevőink legalább olyan érdeklődéssel fordulnak a whisky irodalom, mint maga a whisky felé. Ezt mutatja az a tény is, hogy milyen hamar elkapkodták a 2008-as Whisky Bibliát, és hogy milyen sokan érdeklődtek és várták az újat.

Mostantól rendelhető, vagy a WhiskyShop-ban megvásárolható Jim Murray legújabb ítélete a világ idei whisky kínálatáról.

Kötelező olvasmány minden whisky rajongó számára!

 

 


Az Ardbeg Uigeadail lett az év whisky-je!

A ritkán osztogatott 97.5 ponttal az idei év legkiemelkedőbb whiskyje – Jim Murray szerint – az Ardbeg Uigeadail lett. A világ legnépszerûbb whisky szakírójának leírása a whiskyről csak szuperlatívuszokból áll. Mi is Ardbeg rajongók vagyunk, na de ezt azért érdemes elolvasni.

„Quite simple: perfect” (Egész egyszerûen: tökéletes) – és ez még csak a kezdet …


Bruichladdich, Bruichladdich, Bruichladdich

Hogy minél többen kedvet érezzenek ennek a fantasztikusan kreatív és sok arcú márkának a kipróbálásához, most több kedvezménnyel is előállunk vásárlóink számára.

- Az akciós időszakban minden Bruichladdich termék 10% kedvezménnyel vásárolható.

- Ha pedig legalább 2 palack 0,7l-es Bruichladdich terméket vásárol, egy 1.200 Ft értékû Whisky Guide-ot küldünk ajándékba.

A Bartrender magazin, általunk is támogatott különszáma, kifejezetten a whisky ismereteket előtérbe helyező, a whisky választást megkönnyítő céllal jött létre.

 

 


A BenRiach megvette a Glendronachot

A nehéz, sherrys whiskyeiről ismert, Glendronach lepárló átkerült a Pernod Ricard tulajdonából a Billy Walker nevével fémjelzett BenRiach csoporthoz.

A szakma egyik emblematikus figurája, máris nagy ívû terveket sző a márka megújítására.

Úgy hiszem hallunk még felőlük!

 

 


A Penderyn Welsh sikere az USA-ban

Kiosztották a 2008-as Malt Advocat (Amerikai Whisky Magazin) Whisky Díjakat, ahol az év Micro lepárlója a wells-i Penderyn lett. Ez a whisky nálunk is nagyon népszerû, könnyed, virágosan zamatos ízei mindenkit megfognak, aki csak belekóstol.

 

 


 

Napi több mint 600 illatolás

A Világ egyik legdrágább/legjobb orra, mely Richard Paterson, a Whyte & Mackay keverőmesterének tulajdona, 1,5 millió angol fontra van biztosítva.

Harmadik generációs keverőmesterként nyilván már a génjeiben hordozza a szakmájához szükséges tehetséget, de valószínûleg segített az a tény is, hogy 30 éve, amikor jelenlegi cégéhez csatlakozott, napjában 600 és 1000 (!!!) hordó között illatolt.

Slainte!

WhiskyNet