Hírek

Whisky Hírek 14 - Megnyított a Whisky Shop

Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele II. évfolyam 14. szám 2008 OKTÓBER   A Tartalom: Megnyitott a WhiskyShop Douglas Laing - egy független palackozó

Hosszas és küzdelmes előkészítő munka után 2008. október 3-án, pénteken délelõtt, megnyitottuk a WhiskyNet mintaboltját! A WhiskyShop minden hétköznap 10:00-tõl 18:00-ig, szombaton pedig 10:00-14:00 óra között várja a whiskyrajongókat, érdeklődőket és ajándékozni kívánókat.

 

Az alig több mint egy évvel ezelőtti indulásunk óta, sokan keresték és várták azt a helyet, ahol az általunk forgalmazott különleges palackok és kapcsolódó termékek teljes körben megtekinthetők, kézbe vehetõk és akár azonnal el is vihetők. Ez a hely mostantól Budapesten van, az V. kerület, Veres Pálné utca 8. szám alatt, a Ferenciek tere metrómegállótól alig pár lépésre. (A pontos térképet megtalálod, ha a képre kattintasz!)

 

Ha késtünk is egy kicsit a bolt megnyitásával, a Benriach akció keretében beígért 10%-os vásárlási kedvezmény is esedékessé vált az akció ideje alatt (augusztus 14. és október 6. között) megrendelésüket interneten leadók számára. A kedvezményre jogosultakat külön is értesítjük egy e-mailben, de a kedvezmény igénybevételéhez elegendõ a fizetést megelõzõen a neveteket megadni kollégánknak, Szûcs Zolinak, akinél van egy pontos, névszerinti lista a kedvezményre jogosultakról.

 

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy az internetes és a bolti akciók egymástól eltérhetnek. Ami akciós a neten, az nem biztos, hogy a boltban is az és viszont.

 

Ezen kívül a bolti áraink általában is némileg magasabbak, mint az interneten látható árak, de az eltérés az akciós termékektől eltekintve maximum 7%.

 

Bízunk benne, hogy a lényegesen magasabb fix költségek miatt alig magasabb árakkal szemben a közvetlen kiszolgálás és a termékek azonnali (szállítási költségtõl mentes) beszerzésének lehetősége minden ügyfelünk számára arányosnak fog tûnni.

 

De, hogy senkit ne érjen csalódás, aki a Benriach akció keretében megszerzett 10%-os kedvezmény igénybevételére tartogatta pénzügyi erőforrásait, a korábban 10%-ban meghatározott diszkont mértékét 15%-ra emeltük fel, függetlenül attól, hogy az adott termék ára ténylegesen mennyivel tér el a boltban és az interneten. Sőt! A beváltási határidõt is kitoljuk, október végéről november 15-ig!

 
A bolt megnyitásával együtt megszûnik a raktári átvétel lehetősége, de továbbra is lesz arra mód, hogy a péntek 8:00-ig interneten megrendelt áruk szombat 10:00-tõl, az ezt követõen leadott megrendelések pedig a következõ szombat 10:00-tõl szállítási költségtől menetesen, de a kedvezőbb internetes áron, személyesen is átvehetők legyenek a WhiskyShop-ban.

 

Sok szeretettel várunk tehát mindenkit

a WhiskyShop-ban!

Gyere el Te is!

 


Douglas Laing Akció

A sikeres Dewar Rattray akciót követően ebben a hónapban egy újabb független palackozó, a Douglas Laing termékeit kínáljuk lényegesen olcsóbban, mint a szokásos ár.

 

Sajnos a hazai vásárlók zöme a single malt-ok közül is még mindig a reptereken is kapható nagy márkákat keresik, csak óvatosan mernek kipróbálni egy-egy különlegességet, mint amilyenek a független palackozók egyébként magas minőségû termékei. Annak érdekében, hogy csökkentsük a ’kipróbálás kockázatát’ és persze, hogy ráirányítsuk a figyelmet ezekre a termékeinkre is, a jövőben gyakrabban akciózzuk ezeket a palackozásokat.

A Douglas Laing egy igazi családi vállalkozás, ahol Stewart és Fred Laing, a két fivér az apától, vette át a céget és minden ősi családi hagyományt (’természetesen nem ide értve a birkatolvajlást’). Fred és Steward máig minden szakmai kérdésben maga dönt. ők járják a lepárlók raktárait és válogatják ki sok éves tapasztalattal a felvásárlásra alkalmas hordókat. Személyesen és rendszeresen kóstolják, tesztelik a készleteket, hogy alapos szakértelemmel eldönthessék, melyik hordót, mikor a legoptimálisabb lepalackozni.

Sőt, a címkéken, vagy dobozokon olvasható kóstolói jegyzeteket is maguk írják, illetve ’költik’. A ma már ritkán tapasztalható ékes angolsággal megírt termékleírások ugyanis gyakran tükrözik vissza a két testvér állandó jókedvét és szarkasztikus humorát. De, hát lehet ezen csodálkozni … annyi kóstolgatás mellett?

A WhiskyNet-nél is az egyik legsikeresebb termékük, a relatíve fiatalon (9-12 évesen) palackozott ’Premier Barrel’ sorozat.

Ennek különlegessége, a régi idők gyógyszeres palackjait idéző kerámia flaskák, melyek részben nyitott, nagyon dekoratív fadobozokban kerülnek forgalomba.

Az ’Old Malt Cask’ és a ’Provenance’ márkanevek alatt palackozott whisky-k már 15-25 évesek és csakis a legelismertebb lepárlók főzőüstjeibõl kerülhetnek ki.

Végül a cég csúcs minőségû termékei az ’Old and Rare’ azaz ’öreg és ritka’ sorozat palackjai igazi ritkaságok, amik a gyûjtők és a whisky rajongók által egyaránt kedvelt és keresett ínyencségek. Az Old and Rare whiskyk terveink szerint ismét megjelennek a WhiskyNet virtuális és valóságos polcain a Karácsony előtti hetekben.