Ingyenes szállítás

Waterford The Cuvée (0,7l, 50%)

RAKTÁRON
21 990 Ft

Waterford The Cuvée (0,7l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Az ír lepárló sorozatának csúcspontja, amely nem egyetlen farm árpaterméséből készült párlatot tartalmaz, hanem több, Waterford single farm párlat házasítása.
Tovább olvasom

Waterford The Cuvée (0,7l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

21 990 Ft
31 415 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
23 490 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Piros alma, friss, száraz talaj, zsemlemorzsa, zöld lombozat, levendula, keksz, narancs, érett banánhéj, nyári virágágy, friss menta, kávétorta. 
Íz
Szegfűszeges édesség, fehérbors, grapefruit, citromhéj, étcsokoládé, száraz pirítós, cseresznye, granola rúd, szárított gyógynövények, ánizs, zöld olajbogyó, lekvár. 
Lecsengés
Szárazon induló bors, olajos fűszerességgel, amely később melengetővé válik és hosszan megmarad. 
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország

Leírás

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó, különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Cuvée kiadás a fenti témát kutató „Single Farm Origins” sorozat szintézise. Ahogy a borászatból jól ismert elnevezés is tükrözi, ez esetben a különböző farmok árpatermését nem külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák, hanem több szériát házasítottak és az így kapott whiskyt palackozták. Egy mérföldkő a lepárló útján, általa megszületett az első olyan Waterford whisky, amely hűen tükrözi a lepárló saját elképzeléseit és a különböző farmok árpáinak desztillációjából született egységet.

Aromavilága ennek megfelelően sokrétegű, összetett.

 

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó, különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Cuvée kiadás a fenti témát kutató „Single Farm Origins” sorozat szintézise. Ahogy a borászatból jól ismert elnevezés is tükrözi, ez esetben a különböző farmok árpatermését nem külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák, hanem több szériát házasítottak és az így kapott whiskyt palackozták. Egy mérföldkő a lepárló útján, általa megszületett az első olyan Waterford whisky, amely hűen tükrözi a lepárló saját elképzeléseit és a különböző farmok árpáinak desztillációjából született egységet.

Aromavilága ennek megfelelően sokrétegű, összetett.

 

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.