Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 515-1515
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig

Vodka Polugar Classic Rye (0,7 l, 38,5%)

Internetes ár:
15.990 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Mi jut eszedbe, amikor az orosz nemzeti italra gondolsz?
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2020. április 07.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Természetesen a vodka. De milyen fajta vodkát ittak Rettenetes Iván, Nagy Péter, Dosztojevszkij, Csehov vagy Puskin idején? Milyen orosz vodkát ismertek az európai királyok, királynők és a nemesek? Ez nagyon különbözött attól a vodkától, amit ma ismerünk. Ekkor még nem terjedt el az oszlopos lepárló, és az etil-alkoholt nem használták úgy, mint ma. Az alkohol rektifikálását (magas alkoholtartalmú párlat, más néven semleges szesz előállítása, amely legalább 95% alkoholtartalmat jelent) Nyugat-Európában találták fel és csak 1870-ben érte el Oroszországot.

A világon minden olyan vodkának, amelyet 1895 és 2012 között készítettek, a kémiailag tiszta etil-alkohol volt az alapja, íz és illat nélkül.

Régebben (1895 előtt) a vodka egy gabona alapú ital volt, amelyet rézüstben pároltak le, csak úgy, mint egy malátawhiskyt és amelyet "kenyérbor" (breadwine), vagy Polugar néven hívtak.

A Polugart 1895-ben tiltották be Oroszországban, amikor az állami vodka-monopóliumot bevezették és csak az ellenőrzött tisztaságú finomszeszből készítettek vodkát. A hagyományos üstlepárlóval ellátott szeszfőzdék megsemmisültek és elfelejtették a régi gabonapárlatok receptjeit.

A jelenlegi orosz jogszabályok továbbra is tiltják a hagyományos gabonadesztillációt Oroszországban, vodkakészítéshez csak nagy tisztaságú (96%) etil-alkoholt lehet felhasználni. Ezért készíti a "Rodionov and Sons" magántulajdonú cég a Polugart az Európai Unióban, Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, ami egy régi erdei palota mellett van, távol más gyáraktól, utaktól és nagyvárosoktól.

A Classic Rye Polugar az igazi, legendás, orosz "kenyérbor", amelyet a 18. és 19. század hagyományos technológiáinak és receptjeinek felhasználásával keltettek újra életre. Nem gyártották az elmúlt 120 évben.Durva őrlésű rozsból és természetes - kémiailag nem kezelt - vízből állítják elő. A XVIII. századi rajzok alapján rekonstruált rézüstökben háromszor lepárolt, nyírfaszénnel és - a hagyományos orosz szokás szerint - friss tojásfehérjével szűrt párlat.


A Classic Rye Polugar üvegét Erzsébet királynő, 1745-ből származó palackjának - ami jelenleg az Orosz Nemzeti Múzeumban található - mintájára készítették el.

Gyártó Polugar
Palackozó Polugar
Alkoholtartalom 38.5 % vol
Illat Friss, tiszta, házi sütemény aroma, rozskéreg, rozskenyér, kapor, kömény, pácfűszerek, vastag maláta tónus, hajdina méz, friss kenyér, gabonák, friss füvek, vadvirágok és alig észrevehető édesség.
Íz A rozskenyér puha és melegséget adó íze, enyhén édes, kissé mézes, fűszeres, enyhén füves keserűség, kellemes.
Lecsengés Hosszan tartó, meleg, a rozskenyér tisztán kivehető, kicsit sós és borsos, valamint kesernyés hatások is érezhetők - mogyoró, mandula, méz.
Egyéb jellemző A Polugar szó “félig-égetett” kenyérbort jelent. Amikor még nem találták fel az alkoholfokmérő-eszközt, és meg kellett határozniuk az ital erősségét - ennek megfelelően az árát - akkor a következő tesztet használták: felforraltak, majd meggyújtottak két résznyi italt, majd égetés után egy résznyi folyadék kellett, hogy megmaradjon. Más szóval, az ital fele égett el, ezért kapta a "Polugar" nevet (oroszul "félig égett"). Amikor a szeszfokolót feltalálták, és lemérték a Polugart, 38,5%-t kaptak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók

Kapcsolódó termékek

Több, mint 6 db raktáron
15.990 Ft
15.989,94 Ft/l
Utolsó 2 db raktáron
20.990 Ft
29.985,79 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
590 Ft
Utolsó 4 db raktáron
21.990 Ft
14.660,03 Ft/l
Jelenleg nincs készleten
9.890 Ft
14.128,57 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
12.990 Ft
12.990,07 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
4.990 Ft