Blog

Változatos vodkaízek a Koskenkorvától

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak, és különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik.

 

A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.
Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb finn vodkává nőtte ki magát.
A Koskenkorva a világ legészakibb árpájából készül. A márka olyan egyedi árpafajtákat használ, mint a Saana és az Elmeri, amelyeket speciálisan a finnországi rövid vegetációs időszakra fejlesztettek ki.

A finnek számára az ital íze mellett különösen fontos a címke kialakítása, megjelenése. A Koskenkorva palackjain tizenegy különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából.

A 90-es években elért csúcspontja után a vodka, mint italkategória újra visszatér, és a vodka szerelemesei igencsak el vannak kényeztetve a rájuk „zúduló” választéktól. A vodka népszerűbb, mint valaha, ami a stílusának, a változatos ízvilágának is köszönhető. 

 


Koskenkorva vodka (0,7L / 40%) 
 

A Koskenkorva 2009-ben első helyezést ért el a Vodka Masters verseny prémium kategóriájában!

 

Koskenkorva Lime vodka (0,7L / 37,5%) 

Finnországban, Koskenkorva községben desztillált, frissítő és modern felfogást tükröző ízesített vodka. A megfelelő citrusos egyensúly érdekében négyféle lime-ot adnak hozzá, így kellőképp friss és zamatos, de semmiképp sem savanykás ízprofilt sikerült megalkotni.

 

Koskenkorva Organic vodka (0,7L / 40%) 

Ez a nagyszerű vodkának az alapját finn bio árpából készült gabonapárlat és szűretlen tiszta forrásvíz adja. Organikus mivoltát már csak kiegészíti az a tény, hogy a Koskenkorva községben található lepárló nagyrészt bioenergiával üzemel, a lepárlás során visszamaradt árpa 99,9%-át újrahasznosítja.

 

Koskenkorva Vanilla vodka (0,7L / 37,5%) 

Egy kellemes, vaníliával ízesített vodka. Olyan könnyed, mint egy finn nyárközepi este. Önmagában, vagy koktél gyanánt 100%-os almalével keverve ajánljuk.

 

Koskenkorva Blueberry Juniper vodka (0,7L / 37,5%) 

A Koskenkorva Blueberry Juniper olyan ízeket ötvöz, amelyek megragadják az egyedülálló skandináv erdők ízét. Természetes áfonyás ízei jól kiegyensúlyozzák az igazi borókabogyó gyógynövényes ízét, és együtt mutatják meg az északi erdők lényegét.

 

Koskenkorva Climate Action vodka (0,7L / 40%) 

Ez a kiadás teljes egészében Jari Eerola dél-finnországi farmjáról származó, regeneratív mezőgazdasági módszerrel termesztett árpából készül.
A hagyományos gazdálkodástól eltérően a regeneratív gazdálkodás eltávolítja a CO2-t a légkörből és megköti azt a talajban. Javítja a biológiai sokféleséget, megakadályozza, hogy a tápanyagok elszivárogjanak, így több és jobb termést biztosít. Megvédi a növényeket a szárazságtól és a rovaroktól, és segít a talajnak a nagyobb vízvisszatartásában.
Ez az új gazdálkodási mód megmutatja, hogyan használjuk a földet fenntartható módon, megóvva a Földet a következő generációk számára.
 

Koskenkorva Sauna Barrel vodka (0,7L / 37,5%) 
 

A "szaunahordó" ötlete egy régi fafűtéses szauna melegében született Koskenkorva faluban. Az eredmény egy nagyon érdekes, hordóban érlelt vodka, amelynek enyhe bourbon íze van.
 

Koskenkorva Raspberry Pine vodka (0,7L / 37,5%) 
 

Ehhez a finn ízesített vodkához a természetes málnaaromát fenyőrügy-kivonattal kombinálták, hogy egy finom, ízekben gazdag vodkát hozzanak létre.
 

Koskenkorva Lemon Lime Yarrow vodka (0,7L / 37,5%) 
 

A természetes citrom és lime ízeket a finnországi Hämeenkyröből származó valódi cickafarkkivonattal kombinálják. A cickafark virágos növény, amely kellemes, könnyed gyógynövényes jegyeket kölcsönöz ennek a vodkának, új csavarral egészítve ki a friss citrus ízét.

Koskenkorva vodkák a WhiskyNet kínálatában!