Blog | Rum

Újdonság: Megérkeztek a Plantation rum single cask palackozásai

Megjelentek kínálatunkban a Plantation 2023-as, új single cask kiadásai: egy WhiskyNetes, egy GoodSpirit Shopos és egy GoodSpirit báros palackozás. Idén is nagyon izgalmas tételek lettek.

Minden évben nagyon várjuk a Plantation rum új, limitált single caskjait. Végre elérhetőek kínálatunkban az idei exkluzív palackozások.
 

Plantation Barbados 10 éves Single Cask rum (0,7L / 50,9%) WhiskyNet Edition
Ez a single cask rum cukornádmelaszból készült Barbadoson. 2013-ban párolták le hagyományos és oszlopos lepárlóberendezésben, majd 10 évet érlelődött. 1 évig bourbonhordóban a trópusokon, majd Franciaországban 4 évre átkerült a Pierre Ferrand konyakoshordóiba, utána 5 évet finiselték a Arran Single Malt Scotch hordóiban. 
Illata összetett, fűszeres és gyümölcsös ízjegyek kavalkádja. Elsőre citrusos aromák jelentkeznek, majd érezhetők a körtés, valamint a barackos jegyek is, később pedig a vanília, karamell és a koriander érvényesül.
Igazán különleges kiadás. Limitált darabszáma és csak magyarországi megjelenése miatt gyűjtők figyelmébe, különleges érlelése miatt pedig rumkuriózumokat vadászók figyelmébe is ajánljuk.
 

Plantation Barbados 2014 Single Cask rum (0,7L / 47,9%) GSB Edition
Ezt a limitált kiadású prémium rumot 2014-ben párolták le hagyományos oszlopos lepárlóberendezésben, majd a Karib-térségben érlelődött 6 évig bourbonhordóban, ezt követően Franciaországban 2 évre áttöltötték a Pierre Ferrand konyakoshordójába, az érlelés utolsó szakaszában pedig 1 évig finiselték Rivesaltes boros hordóban, ami megadta ennek az italnak a végső esszenciáit. 
Illata rendkívül édes és gyümölcsös, némi akácmézzel és citrusokkal, de megjelenik a barack, a dohány és az édesgyökér is.  Ízvilága gazdag és olajos, trópusi gyümölcsökkel, mogyoróval, valamint enyhén ánizsos jegyekkel. Ez az exkluzív, csak hazai megjelenésű, limitált palackozás a rumok iránt érdeklődő gyűjtők számára igazi csemegének számít.
 

Plantation Fiji 2011 Single Cask rum (0,7L / 51,7%) GoodSpirit Shop
A Fidzsi-szigetekről származik ez a 2011-ben lepárolt rum, mely oszlopos lepárlóberendezésben készült. 7 évig érlelték bourbonhordókban majd 4 évig a Ferrand konyakház hordóiban és végül 1 évet Marsala boroshordóban pihent. Illata intenzív, egyszerre friss és erős. Megjelenik a pipadohány, egy enyhe füstösség és egy leheletnyi menta, majd az édes, gyümölcsös jegyek válnak hangsúlyossá, füge és barack felhangokkal. Nagyon selymes, banán-, sárgabarack-, narancs-, étcsokoládé- és marcipánjegyekkel. 
 

 

A Plantation 2023-as Single Casks palackozásainál a korábbi évekhez hasonlóan a kettős érlelés kiegészült egy harmadik típusú érleléssel is, ami azt jelenti, hogy idén az utolsó érlelési fázisban a párlat boroshordós és Arran whiskyhordós érlelésen is átesett.

Az exkluzív palackozások webáruházunkban és üzleteinkben is elérhetők a készlet erejéig!

KÓSTOLJ PLANTATION SINGLE CASKOT GOODSPIRIT ÜZLETEINKBEN 

Némelyik single cask kiadást meg lehet kóstolni az alábbi üzleteinkben a jelzett időpontban. Minden 18. életévét betöltött érdeklődőt meginvitálunk egy kóstolóra a készlet erejéig. Az italokról pedig Csiszer Levente, a Maison Ferrand márkanagykövete mesél.

2023. november 29. - GoodSpirit Shop Etele (17 órától)
2023. december 4. - GoodSpirit Shop Árkád (17 órától)
2023. december 11. - GoodSpirit Shop Belváros (17 órától)

MÉG TÖBB PLANTATION PALACKOZÁS