Blog

Új trend: alkoholmentes italok - 0% alkohol, 100% ízélmény

Az alkoholmentes párlatok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a világ prémium italpiacán, és az új trend egyre csak terjed. Mi is - lépést tartva a fejlődéssel – szélesítettük 0 %-os italkínálatunkat.

Nézd meg ajánlatunkat: 0% alkohol, 100% ízélmény

Az egész világ mozgásban van, folyamatosan változik. Miért ne lenne ez az állítás igaz a prémium italok piacára is. 
Az alkoholmentes italok üstökösként robbantak be a világ minden szegletén nemcsak az on-trade szektorba - azaz a bárok, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek -, hanem a bolti, illetve az online kereskedelembe is.

Valljuk be, van létjogosultsága. Hiszen számos olyan élethelyzet, szituáció fordulhat elő a fogyasztók életében, amikor nem ildomos alkoholt fogyasztaniuk. Elég csak egy betegségre, vagy gyógyszeralkalmazásra gondolni, de az is gyakran megtörténhet, hogy egy rendezvényre a vendégek gépjárművel érkeznek, és nem fogyaszthatnak alkoholt. Az alkoholmentes italok térnyerése nagy hatással van és lesz is az új trendekre.
Az alkoholmentes italok óriási előnye, hogy a legcsekélyebb mértékű alkoholt sem tartalmazzák, de mégis megadják azt a fogyasztási- és ízélményt, amit alkoholos társaik nyújtanak. Ráadásul biztosan nem leszünk tőlük másnaposak sem…
Az alkoholmentes páratok esetében speciális extra lepárlási technikákkal vonják ki a párlatok alkoholtartalmát, azonban az italok aromái, ízei, zamatai megmaradnak. Sőt sok gyártó arra is figyel, hogy hozzáadott cukrot is mellőzze vagy redukálja, így ezen italok kevesebb kalóriát is tartalmaznak.

Az alkoholmentes spiritek hangsúlyos megjelenése azt bizonyítja, hogy ezekre az italokra érdemes a jövőben fókuszt helyezni. Ráadásul olyan simulékony, de mégis karakteres összetevőkből állnak, amelyek szinte elhitetik velünk, hogy van bennük alkohol.
Ezek az italok gazdagítják az italüzletek, webshopok, valamint a vendéglátóhelyek kínálatát, és szélesítik a változatos, kreatív italok elkészítésének repertoárját.
Nézzük most a WhiskyNet alkoholmentes italkínálatának újabb palackozásait, amelyek kiváló alapanyagul szolgálnak alkoholmentes koktélok, long drinkek készítéséhez.

Brunswick Aces Diamonds Sapiir (0,7L, 0,0%) 
Brunswick Melbourne egyik multikulturális belvárosi negyede, ahol a legjobb éttermek és bárok váltják egymást. Aki szereti a kulináris élvezeteket, annak kihagyhatatlan hely. 
Itt alapította meg a Brunswick Aces céget három jóbarát, akik azt tűzték zászlójukra, hogy az alkoholos prémium italok ízvilágát „állítsák elő” alkoholmentes változatban is.
Hosszú kísérletezések után így jött létre alkoholmentes ginjük, amely kiváló élvezeti értékkel bír.
Ráadásul a palack kupakját úgy tervezték, hogy mindenki pontosan ki tudja mérni, mennyit szeretne fogyasztani, valamint koktélok elkészítéséhez is tökéletes segítség a 15-30-45-60 ml-es jelölés. A Diamonds Sapiir alkoholmentes kiadásuk citrusos ízvilágú, amelyben megtalálható a citrom, a lime, a menta, a mandarin, a zsálya és az angyalgyökér is. Ha egy frissítő és könnyű italt keresel, megtaláltad. 

Brunswick Aces Hearts Sapiir (0,7L, 0,0%) 
A Hearts Sapiir a második alkoholmentes kiadásuk, és ebben az italban a melengető fűszeres ízek jutnak főszerephez. Fő összetevők: fahéj, csillagánizs, akáciamag, kakaó, narancs, bors, szegfűszeg, boróka. Tesztelt te is! 
 

Brunswick Aces Spades Sapiir (0,7L, 0,0%) 
A Spades Sapiir az egzotikus fűszerek és a friss citrusos ízek tökéletes harmóniája. Fő összetevői között megtaláljuk a citromot, a petrezselymet, a lime-ot, a zöld kardamont, a koriandert, a szegfűszeget és a borókát. 

Caleño Dark & Spicy (0,5L, 0,0%) 
A Caleño párlatok tökéletes helyettesítői a rumnak és a ginnek, ha nem akarsz alkoholt fogyasztani. Fedezd fel te is az intenzív és vibráló ízeit ezeknek az italoknak. A Dark & Spicy egy egzotikus ízkavalkádja az ananásznak, kókusznak, gyömbérnek, vaníliának és kóladiónak. Fogyaszd bármilyen klasszikus rumalapú koktélként. 


Caleño Light & Zesty (0,5L, 0,0%) 
A Light & Zesty tökéletes alkoholmentes alternatívája a ginnek. Ananásszal, citromhéjjal, borókával és kolumbiai inka-bogyóval lepárolva kiváló frissítő tud lenni, és bármikor fogyasztható. 

Lyre's American Malt (0,7L, 0,0%) 
Az American Malt a bourbon whiskey tökéletes helyettesítője lehet, ha valaki egy finom alkoholmentes italt fogyasztana. Ízben a már ismert vanília, pörkölt dió és lágy fűszeresség érezhető, mintha egy valódi bourbont kortyolna az ember.

Strykk Not Aperitivo (0,7L, 0,0%)
Az angliai Strykk alkoholmentes párlatok alkotói egy fő célt tűztek ki maguk elé italaik megalkotásakor: olyan alkoholmentes párlatokat kifejleszteni, amelyek élményben nem térnek el alkoholtartalmú testvéreiktől. További célként szerepelt, hogy extrém alacsony kalóriatartalommal rendelkezzenek, és nem tartalmazzanak hozzáadott cukrot, valamint ízesítőszert.
A Strykk Not Aperitivo mellett elérhető a márka alkoholmentes vodka és rum változata is.

Alkoholmentes koktélok
A fenti italokból kiváló koktélokat is készíthetünk. Íme néhány koktél inspirációként.

Burnswick Aces Diamonds Sapiir (0,7l, 0,0%)
Összetevői: citrom, menta, mandarin, zsálya, boróka, angelikagyökér.
Könnyed ízvilág, citrusos hangsúlyú, némi florális jeggyel. Ezért inkább javasolt szódával fogyasztani vagy valamilyen „semlegesebb” ízű prémium tonikkal, mint a 1724. 
Díszítés: pár darab zsályalevéllel és lime- vagy citromszelettel.

The Solitaire


Hozzávalók:
45ml Burnswick Aces Diamonds Sapiir
30ml zsályaszirup
20ml citromlé
90ml tonik
Elkészítés: A hozzávalókat öntsd egy pohárba, keverd össze, és a megfelelő díszítés után szervírozhatod is.
Díszítés: zsályalevél

Brunswick 75

Hozzávalók:
60ml Burnswick Aces Diamonds Sapiir
30ml lime
10ml agaveszirup
2-3 szelet jalapeno
Elkészítés: A hozzávalókat öntsd egy pohárba, keverd össze, és a megfelelő díszítés után szervírozhatod is.
Díszítés: sókruszta (A sókruszta elkészítése a pohár szélére: a pohár külső szélet körbe citrommal vagy lime-mal bekened, majd tányérba tett sóba fejjel lefelé beleállítod, és kicsit megmozgatod, hogy feltapadjon a só a pohár szélére.)