Hírek

Tudtad? A Nikka nem csak whiskyben utazik!

Fedezd fel a japán italok egyedi és formabontó ízvilágát. Díjnyertes Nikka whiskyk és érleletlen párlatok egyedülálló koktéltippekkel.

A Nikka japán cég tud valamit. Ki ne ismerné a japán Nikka cégtől a klasszikus Nikka from the barrel vagy a méltán népszerű Nikka Days whiskyket? De a Nikka nemcsak kiváló, díjnyertes whiskyjeivel tette le a névjegyét a nemzetközi italkultúrában, hanem Coffey-sorozatával, érleletlen párlataival is: vodkával és ginnel. Fedezd fel őket!

Nikka Coffey Grain (0,7 l, 45%)egy különleges grain whisky meghódítja Európát

Ismerd meg a Nikka kiváló blendjeinek egyik fő alapanyagának önálló palackozását! A Nikka 2012-ben indította útjára a Nikka a Coffey Grain nevű whiskyjét, amely hamar nagy sikereket ért el Európában. A Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whiskypiacon. Single grain, azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni. A Nikka ezt a párlatát a Miyagikyo nevű lepárlójában készíti ún. Coffey-féle üstön, tehát folyamatos lepárlással készül a nedű. A Nikka jóvoltából a grain whisky egy merőben új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg a Nikka Coffey Grainben. Kiváló minóségét nemzetközi díjjal is elismerték: International Spirits Challenge 2015 - GOLD

 

Nikka Coffey Grain


COCO – WARI

Hozzávalók:
 50 ml Nikka Coffey Grain whisky
150ml CoCos Prémium 100% kókuszvíz

Elkészítés:
Öntsd a Nikka Coffey Graint előre lehűtött pohárba.
Tegyél néhány kocka jeget a highball pohárba, öntsd rá a Nikka Coffey Graint, majd kissé keverd meg. Ezt követően töltsd fel a poharad kókuszvízzel, és keverd meg újból az italod.

 

Nikka Coffey Malt (0,7 l, 45%) - kávé, praliné, rum és vaníliakrém ínycsiklandó kavalkádja

A Nikka Coffey Malt nem más, mint egy kormegjelölés nélküli malátawhisky, amelyet az Aenas Coffey-féle oszlopüstben – folyamatos eljárással – párolták le. A malátawhiskyk körében szokatlan desztillációs eljárás következtében egy extrém lágy és selymes malt született, amely sokak szívét megdobogtatja szerte a világon. Illatában dominálnak az élénk, friss és citrusos jegyek, finom borsos aromákkal és balzsamecetes hatások keverednek. A lágy vanília, valamint a tejeskávés jegyek is utat törnek maguknak. Ízében a mandarin, valamint a narancs jelenik meg hangsúlyosabban, no és persze a kávé, a praliné, rum és a vaníliakrém ínycsiklandó jegyei. Ez a díjnyertes párlat a 2015-ös International Spirits Challenge aranyérmes whiskyje.

Nikka Coffey Malt


OLD FASHIONED COFFEY MALT

Hozzávalók:
60 ml Nikka Coffey Malt
1 kocka barnacukor
néhány csepp cocktail bitters
narancshéj
jég

Elkészítés:
Dörzsöld a cukorkockához a narancshéjat. A cukorra csepegtesd rá a néhány csepp cocktail bitterst, majd tedd a pohárba és törd össze. Tegyél a pohárba jeget, add hozzá a Nikka Coffey Malt whiskyt és díszítsd narancshéjjal

 

Nikka Coffey Gin (0,7 l, 47%) – citrusos ízbomba egyenesen Japánból

A Nikka Coffey-sorozata teljes mértékig oszlopüstön desztillált párlatokból készül. Az Aeneas Coffey által szabadalmaztatott lepárlóüst (lepárlótorony) sokkal tisztább, lágyabb, selymesebb párlatot eredményez. Ez a régi stílusú oszlopüst egyedi, karakteresebb szesszel ajándékozza meg a rajongókat. A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé a piacon. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű élményt nyújt.

 

Nikka Coffey Gin


Tradicionális G&T

Hozzávalók:
50 ml Nikka Coffey Gin
200 ml J.Gasco tonic (Dry Bitter)
1 szelet narancs
jégkocka

Elkészítés:
Tégy néhány kocka jeget a poharadba, add hozzá a Nikka Coffey gint, és töltsd fel tonikkal, majd díszítsd narancskarikával.

 

Nikka Coffey Vodka (0,7 l 40%) – nyírfaszénen átszűrt kristálytiszta vodka

A híres Nikka cég Coffey-féle oszlopüstjein egészen sima párlatokat lehet előállítani. Kiváló példa erre a Nikka cég prémium vodkája. A Nikka vodka kukorica és árpa keverékéből készül, amelyet csak később kevernek össze. a Nikka vodkát végül nyírfaszénen szűrik át a hibátlan egyensúly és a bársonyos textúra érdekben. Selymes varázslat.

Nikka Coffey Gin


TOKYO MULE

Hozzávalók:
50 ml Nikka Coffey vodka
90 ml ginger beer
15 ml lime-lé
egy darabka wasabi
jégkocka

Elkészítés:
Egy rézpohárban keverd meg a lime-levet és a wasabit. Töltsd fel a bögrét jégkockákkal és öntsd rá a Nikka Coffey vodkát, majd add hozzá a ginger beert, és óvatosan kavard meg  kanállal.

Próbált ki te is a pofonegyszerűen elkészíthető ízletes koktélokat!