Blog | Rum

TOP 5 RUM – vásárlóink értékeltek

Véleményt mondtatok: Rumportfóliónkban 5 csillagos vásárlói vélemények között szemezgettünk. Íme, vásárlóink TOP 5 + 1 rumja! Egy meglepetéssel...

Ezeket a rumokat szeretitek legjobban: 5 csillagos palackok

1

Rum Diplomatico Exclusiva Díszdobozban (0,7 l, 40%)

Abszolút igaz, ami a leírásban szerepel - ez egy érzéki ital. Rendkívül finom karamellás, gyümölcsös ízű, ráadásul ár/érték arányban a legjobb rum, amit valaha ittam. Szivarhoz is próbáltam, ott is nagyon jól teljesített.
A Diplomático Mantuano-ja is egy igazán finom rum, de ez egy ligával feljebb játszik.(Gábor)

2

Rum Hampden 8 éves (0,7l, 46%)

Elsőre nagyon furcsa volt. De aztán bumm, beütött. Ez nem hagyományos rum, aki olyat akar, ne ezt keresse. (László)

3

Rum Plantation XO 20th Anniversary (0,7 l, 40%)

Nincsenek kellemetlen mellékízek, olyan kellemesen - édesen ízletes, hogy nem érzed azt a 40%-os erősséget. A kókusz illata lágyan terítí, készíti elő a feelinget, ami aztán halványan az ízében is érezhető. A zamatában végígkísér egy vaníliás, szolídan édes íz. Nincs benne túlzás, nem alakul ki más, elütő utóíz. Ennek az italnak a fogyasztása után azon gondolkozol, mikor lesz a következő alkalom, amikor újra ízlelheted...
A Whikynet-nek pedig hála, megbízhatóság 10/10. Köszönet a jó árért, a gyors kiszállításért, na meg a profi csomagolásért! (Bélu)

4

Rum Chairman's Reserve Spiced (0,7L 40%)

Első és legfontosabb, ez a rum azoknak való akiknek bejön az intenzív fűszeres íz és illat!
Üveget megbontva, egyből érezni lehet a kellemes narancs és fahéj aromákat, az ember alig várja, hogy megkóstolhassa.
Megkóstolva várakozásainkhoz hűen, egyből érződik a kellemes fahéj és narancs ízek, majd ezeket követi a szegfűszeg és szerecsendió.
Személy szerint a vaníliás ízt kevésbé éreztem rajta, ámbár ez semmit nem befolyásolt az élvezhetőségén.
Akik szeretik a fűszeres rumokat azoknak telitalálat, ha viszont valakit rá akarunk szoktatni a rumra talán nem ez a megfelelő választás!  (Mihály)

5

Rum Arcane Cane Crush (0,7 l, 43,8%)

Első kóstolásra még nem is hatott meg igazán.
Nem sziruposan édeskés, inkább picit kesernyésen citrusos, zöldes, borsos, enyhén Tequilás / gyümölcs-pálinkás jellege szokatlan volt az eddig próbált rumok sorában.
Viszont Coke + Lime kíséretében (Cuba Libre / rumos-kóla, ahogy tetszik), egy kis jéggel - egyenesen lehengerelt!
Nagyon bírják egymást a lime friss, zöldes, citrusos aromáival, amihez a rum finom borsos fűszeressége, enyhén gyümölcscefrés karaktere, visszafogott édessége remekül passzol.
Ebben a kombóban verhetetlen spiritusz, izgalmasan ízgazdag, frissítő koktélt ad!
Persze önmagában is érdemes kóstolgatni, érdekes aromájú fehér rum (és ennek tényleg van íze, nem úgy mint egy "sterilizált" white Bacardinak...  (Taki)

5+1 Ez bizony egy rumlikőr

Rum Clement Shrubb Creole - Narancshéjon áztatott rumlikőr (0,7 l, 40%)

Nálam az édes likőrök, rumlikőrök és általában a likőrök csúcsa. Aki az édeset nem szereti, az lehet nem fogja ezt sem, de az édessége meg kiválóan ellensúlyozza az alkoholosságát, nagyon jó egyensúlyt ad. Kötelező darab nálunk az italos szekrényben. (Zsolt)

TELJES RUMPORTFÓLIÓNKAT ITT ÉRED EL