Hírek

TOP 5 gin nyárra a WhiskyNet ajánlásával

Barátaiddal, szeretteiddel szívesen lazítanál egy kellemes gin & tonik mellett, vagy feldobnád a barbeque-partyt egy ízletes ginnel? Szakértőink gin tippjei a nyári társasági élethez!

Gin Mare: a palackba zárt mediterráneum!

A Gin Mare egy valódi mediterrán párlat, tele friss, ropogós ízzel, vitalitással és fénnyel. Nem csoda, hisz e zamatos gin „szülővárosa” a Barcelona közelében található Vilanova. E különleges gin sajátosságát és egyediségét a rozmaring, a kakukkfű, az olíva és a bazsalikom határozza meg.

Ezt egészíti ki a friss sevillai narancs és a citrom gyümölcsös karaktere. Ha e vibráló gint poharakba töltjük, valóban elhatalmasodik rajtunk az a hamisítatlan mediterrán életérzés, amelyre mindig is vágytunk.
Érdekesség, hogy a rézüstlepárló, amelyben a Mare gint desztillálják egy régvolt kápolnában működik.

Kóstold meg és bele fogsz szeretni!

 

 

 

Citadelle - merülj el 19 fűszernövény aromavilágában

A Citadelle gint a Maison Ferrand konyakgyártó adja ki a 80-as évek vége óta. Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült, Francia Királyi Lepárlóról kapta. A dekoratív üveg palackján feltűnik mind a 19 fűszernövény fotója, amellyel a gint ízesítik. Különlegességét az adja, hogy a konyak lepárláshoz is használt lepárlóüstben készítik teljesen természetes alapanyagokból és a fűszereket 72 órán át áztatják az alappárlatban, majd még egyszer lepárolják.

 

 

 

 

 

 

 

Edinburgh ginek - Két eltérő stílus ízletes alkotásai

Az Edinburgh Distillery - Edinburgh városában - két lepárlóberendezéssel működik: Flora, a magas, elegáns oszlopüst, a Caledonia pedig a zömök kisüsti lepárló. E két eltérő stílusból született meg az Edinburgh Gin bársonyos, nagyon kellemes itala. A gint a hagyományos fűszereken kívül hangavirággal, máriatövissel és fenyővel ízesítik. Kötelező kűr a ginek szerelmeseinek.

 

 

 

 

 

 

Christian Drouin gin – egy élettel teli gin

 

Tele van energiával. Elsőként a virágos jegyek jelennek meg: almavirág „nyílik ki”, majd a gyümölcsök (málna, áfonya) kápráztatják el ízlelőbimbóinkat. Ebből az alkotásból is látszik, hogy a Christian Drouin família nem csak Calvadosokban van otthon.

 

 

 

 

Bobby’s – Kelet és Nyugat találkozása: ízcunami a poharadban!

Nagyszerű citrusos, vibráló édes-száraz aromák. Szuper prémium minőségű gin. A Bobby's a hagyományos Schiedam jenever és a legfinomabb indonéz fűszerek házasságából született. A valóban egyedi, különleges ízeit a következő növényeknek köszönheti: citromfű, szegfűszeg, koriander, kubeba bors, fahéj keletről, illetve boróka, csipkebogyó és édeskömény nyugatról. Ha megkóstolod, biztosan emlékezni fogsz rá!

 

 

 

 

 

 

 

Tonikokat itt találsz: Tonic

Italszakértőink a J.Gasco és az Imperial számos aromavilágát ajánlják.

 

 

 

Légy kreatív, készíts frissítő gin & tonikot és long drinkeket a fenti alapanyagokból pofonegyszerűen!