Blog

Több rangos díjat is nyert a Hinch

Az ír lepárló palackozásai szép sikereket értek el az egyik legtekintélyesebb szakmai versenyen.

A Hinch 5 éves Double Wood és a Hinch Craft & Casks Imperial Stout whiskey egyaránt aranyérmet nyert az idei londoni World Whiskies Awards-on. 

Ami hab a tortán, hogy kategóriagyőztesként is kvalifikálták magukat, ami azt jelenti, hogy 2024 március 22-én a The Worlds Best Whiskey és néhány más díjért is versenybe szállnak.

Írország legújabb lepárlója Ballynahinch várostól nem messze fekszik Down megyében, és a szeszfőzde a városról (Ballynahinch) kapta a nevét, amelynek ír neve magyarul annyit tesz: "a sziget városa". 

A lepárló és a gyártási folyamatok tervezésekor számos egyedi elemet beépítettek, amelyek egy része a kézműves eljárást hitelesítik, másik részük pedig újításnak számítanak az ír whiskey-iparban. Nagy figyelmet szentelnek annak, hogy egyedi stílusukat kialakítsák, és el tudjanak térni kézműves ír vetélytársaiktól. Ez a törekvés most meghozta a gyümölcsét.

A lepárló napjainkban is fejlesztés alatt áll. 2020 őszén három új pot still üstöt építettek be, ezzel is megadva a lehetőséget a folyamatos innovációra.

Az 5 éves kiadás 4 évig érlelődött ex-bourbohordóban, majd egy teljes évet szűz tölgyfahordóban, tehát kétféle érlelési metóduson is átesett, ami igen ritka az ír whiskey-k esetében. Ez a második érlelés a whiskey-nek finom mélységet, természetes színt és jelleget kölcsönöz.

A Hinch egyik – hozzánk is ellátogatott – kollégájával készült interjút itt tudjátok elolvasni:

Hinch whiskey - a minőség és az innováció útján 

Összes Hinch palackozás a WhiskyNet kínálatában.