Hírek

Ti értékeltetek, mi megosztjuk: 15 ötcsillagos ital kínálatunkból

Szerencsére, igen aktívak vagytok, és sok értékes termékvéleményt írtok italainkhoz. Most közreadunk 15 ötcsillagos véleményt. A listában whisky, rum, konyak és más prémium ital is megtalálható.

Koval Four Grain (0,5L / 47%)
Nagyon kellemes meglepetés volt mikor megkóstoltam, őszintén tudom ajánlani mindenkinek aki szereti a bourbonöket és valami kicsit mást is kipróbálna. (Csaba)


The Demons Share 12 éves rum díszdobozban (0,7L / 41%)
Kellemesen barnás, tea színű. Illata finom, enyhén vaníliás-fűszeres. Íze hosszan megmarad, az is nagyon selymes, könnyed, karakteres. Csúszik :) A 6 évestől jobb, a 9 évestől viszont nem sokkal jobb. Szerintem ezt kapni jó, saját részre pedig megfelel a 9 éves, Rodrigo's reserva. :) Ha nem ismerném azt, ez egy tökéletes választás. Önmagában is finom, de akár kevert italokban is el tudom képzeni. Ajánlom azoknak, akik a DonPapa, Bumbu, Ron Millonario, Demon's Share ízvilágot keresik. (Bertalan)


Ardbeg 10 éves (0,7L / 46%)
Nagyon finom, erős, füstös, fűszeres ízvilág, úgy gondolom, hogy aki a füstös Islay whiskyket szereti, kötelező darab. (Martin)

Ferrand 10 Générations cognac díszdobozban (0,5L / 46%) 
Finom, összetett ízvilágú, elegáns konyak, jó ár-érték arányban. (Janka)

Plantation Original Dark rum (0,7L / 40%)
Azt szoktam mondani, hogy ennyi pénzért bacardi-t (se) lehet venni, amit barokkos túlzás rumnak hívni, ez viszont egy jó kis alap rum, és azt kell mondjam, hogy jópár 10-30 ezer forint közötti rumot próbáltam már, amelyek nem voltak jobbak ennél, szóval egy próbát a szkeptikusoknak is megérhet. (Janka)

ABK6 VS Premium cognac (0,7L / 40%)
Könnyű, virágos ízek hosszú lecsengéssel, semmi karcosság. Nagyon más, mint ugyanettől a háztól a Grands Domaines, de majdnem ugyanolyan finom.
(Ádám)

Arran 10 éves (0,7L / 46%)
Nagyon friss, könnyű íze van, illatában finom citrusos, ízben és lecsengésben nálam visszaköszön a grapefruit és a kókusz benne, kár lenne kihagyni annak, aki szereti a skót whiskyk lágyabb oldalát is. (Martin)


Yoichi Single Malt (0,7L / 45%)
A 2023 Whisky Show-n kóstoltam ezt az italt és egyből barátommá fogadtam. A füstős ízvilágot kedvelőknek ajánlom. A füstösség nem tolakodó, az egyéb ízeket nem nyomják el.  Karakteres, kellemes ital. (János)

Benriach 12 éves Smoky Twelve (0,7L / 46%)
Remek, sajátos karakterrel rendelkező tétel. Miközben magam is a füstösek táborát gazdagítom, nem egészen értem, hogy egyes whiskykedvelő társam miért hasonlítgat össze minden, tőzegelt malátát is tartalmazó tételt Islay-whiskykkel. Ez egy speyside-i darab kéremszépen, és innen nézve nagyon is rendben van. Vegyétek, vigyétek... csak maradjon nekem is! :)  (Ákos)


Maclean's Nose Blend Scotch Whisky (0,7L / 46%)
Már az illatolás első pillanatában levett a lábamról. Mézes, citrusos, barackos enyhén égett gumi, frissen vágott fű. Az ízében még több barack, mézbe mártott füge és aszalt sárgabarack, citrom- és narancsszeletek megszórva pörkölt mandulával és dióval, kevéske só és füst. Lecsengése közepesen hosszú, az egész szájüreget betöltő száraz és egyben édes trópusi gyümölcsök egy kis füsttel. (István)

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)
Szerintem simán megéri az árát, erőteljes íz, nem egy gyenge ital, de nem szúrós, alkoholos a vége. A doboz meg az üveg is szép, ajánlom kipróbálásra! (Márton)


Inchgower NAS Madeira - Cask Craft- Murray McDavid (0,7L / 44,5%)
Illat: Fűszeres maláta, gyümölcsös és virágos, enyhén diós. Trópusi gyümölcsök kavalkádja. Íz: Szárított gyümölcsök, tölgy, fűszeres, diós. Krémes, olajos. Kellemes alkoholfok. Mango, papaya, szőlő. (Zoltán)

anCnoc Peatheart Batch 3. (0,7L / 46%)
Illat: édes, amolyan speyside-os füst, jobban szeretem az Islay gumijavítóját, de hát ez van :) Vaníliasodóval nyakon öntött sütemény, édes, habos, laktató, finom :) Íz: vanília, bors, sok fűszer, édesen füstös, a 13,3 ppm épp megfelelő harmóniát ad a bourbonhordós  érlelésnek. Lokálisan nagyon eltérő, de ízvilágban az Arran Machrie Moor-ra hajaz, bár az 20 ppm, egy picit füstösebb. Lecsengése sós, füstös, vaníliás, de a só és a füst tart ki a szádban sokáig.
(Tibor)


Amrut Indian Malt Whisky (0,7L / 46%)
Elég jó whisky. Könnyen lehet, hogy veszek belőle még. (Csaba)
 


Rebel 100 Proof Cabernet Sauvignon Cask Finish (0,7L / 50%)
Olyan benyomást kelt bennem, mintha egy alap Maker's Mark - amitől nem voltam túlzottan elragadtatva - és egy anCnoc 12 vívna mérkőzést a palackban. Ott vannak a kötelező wheated bourbonjegyek, de Highland csavarral: friss gyümölcsök és hangaméz, leginkább. Egy kis keserű, az egyensúly kedvéért - lásd újra anCnoc 12. Pont annyira harap, amennyire egy viszonylag fiatal 50%-os bourbonnek kell. Barátságos, veszélyesen jól iható, ennyiért bőven megéri. Vigyétek és igyátok. (Dániel)