Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
The Glenlivet Founder's Reserve (0,7 l, 40%) Katt rá a felnagyításhoz

The Glenlivet Founder's Reserve (0,7 l, 40%)

Internetes ár:
11.390 Ft (8.969 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: 2 / 5 csillag!

Egy kellemesen édes whisky a Highalnd régióból, a kifutó 12 éves verzió utódja.

Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron
Szállítás: 2018. május 30.
Szállítási díj: 1.690 Ft

Leírás és Paraméterek

A The Glenlivet lepárló a Highland régió azon területén fekszik, amely az 1800-as évek elején híres volt csempészeiről és több száz illegális szeszfőzdéjéről. Ezt az időszakot az 1823-as szeszengedélyezési- és adótörvény zárta le, amely rendezte a whiskyfőzdék helyzetét is, és megalapozta a skót whiskyipar későbbi virágzását. George Smith egyike volt azoknak, akik elsőként váltották ki az engedélyt és kezdtek hivatalosan is whiskyfőzésbe. Lepárlójának a Glenlivet nevet adta, ezt később a The Glenlivet névre változtatták, ezzel különböztetve meg számtalan olyan üzemtől, amely szintén ezt a nevet használta. A The Glenlivet ma már a legnépszerűbb single malt whiskyk közé tartozik világszerte.

A Founder’s Reserve a Glenlivet család legújabb tagja, amelyet a kifutó 12 éves kiadás utódjának tekinthetünk. Manapság egyre több kormegjelölés nélküli single malt lát napvilágot. A gyártók így reagálnak az egyre nagyobb keresletre, és az ennek nyomán fellépő whisky hiányra. Ezáltal az árérzékenyebb whisky-ivók is hozzá tudnak jutni a single malthoz.

Elismerések:

2015 –  The Scotch Whisky Masters (The Spirits Business): aranyérem – Speyside kormegjelölés 

Gyártó GLENLIVET
Palackozó GLENLIVET
Ürtartalom 0.7l
Alkoholtartalom 40 % vol
Hordóserősség NEM
Hordó típus Az érleléshez/utóérleléshez használt hordó(k) fajtája aszerint, hogy milyen italt tartottak benne előzőleg (bourbon, sherry, egyéb borfajta, rum stb.), illetve, hogy milyen tölgyből készült az adott hordó (pl. amerikai, európai tölgy stb.), ha a gyártó nyilvánosságra hozta.
Hordó szám A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta.

Vélemények

| 3 / 5 csillag!
2017. 10. 30.
A lepárlót igényesnek tartottam, ezért választottam ezt a valóban szép csomagolású, 12 éves érlelésű és a leírásban kellemesen édes-nek titulált whiskyt. Nem igazán jött be, karcosnak, keménynek éreztem, amely eddig csak az általam kóstolt jóval olcsóbb whiskykben jelent meg, valamint az édes ízt sehogy sem találtam benne. Mivel a családban mások is kóstolták, férfiak lévén nem hiányolták az édességet, kis hümmögés után jónak ítélték. Így rájuk hagyatkozva adom az értékelést.
| 2 / 5 csillag!
2016. 10. 31.
Ezen karakterű Single Maltok közül nem őt választánam,ugyan van a készletemben. Ebben a ligában gyenge,akár egy Ir Jameson hozza a szintjét,olcsóbban.Azért húzom le,mert vsz 10-13.000ft-os szegmensben ettől sokkal több kell egy Whiskytől.
| 2 / 5 csillag!
2016. 09. 15.
A csomagolása engem megfogott. A színek, az egész dizájn valahogy nagyon egyben van. Ám ez hivatott bizonyos piacokon felváltani a "jó öreg" 12 évest. A fogadtatás eléggé negatív volt, egy NAS, ráadásul néhol még drágábban is adták mint a 12 éveset. Jó, ez több first fill hordót látott, viszont egyesek szerint 4-5 évnél nem öregebb. Attól még lehetne persze jó...de lássuk. A Glenlivet nekem kedves lepárló, az utóbbi időben megkedveltem az alapsorának egy részét is (15&18) ,de leginkább a Nadurra vonal jött be. Ott mindegyik ízlett, a hordó erősségűek pedig igazán új színt vittek az addigi 40%-os abv hullámba.
Illat: elsőre nyers élesztő. Tudjátok, az a boltban kapható kis kocka. Huhhhh..nem mondanám kellemesnek. Később ez enyhül és jön egy kis éretlen sárga gyümölcsös karakter. Idő kell neki és levegő. Így már egész kellemes, bár ennyit ritkán hagyok levegőzni egy maltot.
Így már kedvesebb, némi vanília, méz, vegyes gümölcs konzerv leve.
Íz : hát az első korty után érdekesen nézek ki a fejemből. Mert első pillanatban üres, aztán jönnek éretlen gyümölcsök, amolyan Glenlivetes karakterrel+ némi fa. Kicsit kapar is, a gyümölcsök szerepét a héjuk veszi át. Aztán a lecsengésében egyszercsak előbukkan egy szelet szirupos ananász a konzervből,hogy aztán az egész egy nyers fás íznek adja át a helyét. Az egész viszont olyan vizes érzetet kelt, annak ellenére,hogy vannak ízek. Nincs mélység benne. Az a mélység,amit csak az idő adhat meg. Hiába a sok első töltésű hordó. Nem kellemetlen, de éretlen. Ha adtak volna neki időt még, valószínűleg nagyon pöpec whisky lett volna. De nem adtak :-(

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő