Blog

The Nikka Perfect Serve 2019 Bártenderverseny

Ismét rangos megmérettetésre készülnek a bártenderek szerte a világon. Indul a 10. Nikka Perfect Serve. A győztes Ausztráliába és Japánba utazik!

Ebben az évben ünnepli a Nikka Perfect Serve 10. évfordulóját, valamint a Miyagikyo japán lepárló alapításának 50. évfordulóját.

A Nikka Perfect Serve közép-európai döntőjének a lengyelországi Varsó ad otthont.

 A világdöntőt az ausztráliai Melbournben rendezik, a győztes pedig a Felkelő Nap országába, Japánba utazhat.

Jelentkezz, versenyezz, nyerj és utazz!

JELENTKEZÉS a versenyre.

A Varsói regionális döntő pontos ideje még nem tisztázott, de ez nem befolyásolja a jelentkezéseket.

 

Miről is szól ez a nemzetközi bártenderverseny?

ICHI-GO, ICHI-E

“One moment, one encounter.” vagyis "Egy pillanat, egy találkozás." – ez a mély tartalommal bíró Ichi-go Ichi-e japán filozófia bújik meg a Nikka Perfect Serve bártenderverseny mögött. Minden találkozás egyedülálló, különleges, soha meg nem ismételhető, ezért mindig a legjobbat kell nyújtsuk.

FIGYELJ A VENDÉGRE!

Ellentétben néhány bártenderversennyel, a The Nikka Perfect Serve nagymértékben a vendégre fókuszál. A verseny epicentrumában egyértelműen a vendég áll. A bártendereknek ki kell fürkészniük a vendég ideiglenes lelkiállapotát, érzelmi habitusát, hogy a legmegfelelőbb, legadekvátabb szolgáltatást és koktélt tudják elkészíteni számára. A bártendernek fel kell ismernie, hogy az adott pillanatban, a vendég milyen típusú italra vágyik. A vendégre való fókuszálás folyamata ugyanolyan fontos, mint maga az elkészítendő koktél.

 


OMAKASE - Rád bízom magam

Az előző évekhez hasonlóan a verseny az omakase szellemében zajlik, vagyis: "Rád bízom magam." A zsűritagok eljátsszák a bizonytalan vendég szerepét, különböző karaktereket jelenítenek meg, a bártendereknek pedig személyes benyomásuk alapján, a saját érzékükre, tapasztalatukra és tudásukra hagyatkozva, improvizatív módon kell felszolgálniuk a Nikka tartalmú koktélt a vendég számára. Egy tapasztalt bártender rengeteg koktélreceptet ismer, és mindig a legmegfelelőbbet „húzza elő a kalapból”.

 


 

SZABÁLYOK

A zsűritagok játsszák a vendégek szerepét különböző forgatókönyvek alapján. A jelentkező 15 percig egyszerre három zsűritag számára lesz bártender, mintha egy valódi bárban lenne.
A zsűritagok tapasztalataik alapján értékelik a résztvevőket: szolgáltatás, vendéglátás, figyelem az apró részletekre, termékismeret, valamint a koktélok kiválasztása és minősége.

 

 

 

 

 

 

 

FELHASZNÁLANDÓ ITALOK

Nikka From The Barrel, Nikka Coffey Malt, Nikka Coffey Grain, Vodka Nikka Coffey, Gin Nikka Coffey

 

 

 

 

DÍJAZÁS

A VERSENY NYERTESE KÉPVISELI RÉGIÓJÁT MELBOURNBEN A VILÁGDÖNTŐN.
A döntő győztese Japánba utazhat, ahol az 50. születésnapját ünneplő Miyagikyo lepárlót is meglátogathatja.

KÖZÉP-EURÓPAI REGIONÁLIS VERSENY (Varsó)

Az időpont szervezés alatt, de a versenyre bátran lehet már most jelentkezni:

JELENTKEZÉS

 

A Nikka Perfect Serve 2018-as athéni döntőjének videója: ITT