Blog

Tavaszi ötcsillagos italok tőletek

Tavasszal is megnéztük, mely italainkat díjaztátok leginkább. Íme, több ötcsillagos prémium ital tőletek.

 

Kingsbarns Balcomie Cask Strength (0,7L / 59,9%)
Illat: nagyon édes, diós. Érett datolya, vanília.  Íz: diós, fűszeres, erősen borsos. Tölgy, vanília, karamell. A kesernyés íz végigkísér, csíp is intenzíven: chili, bors a lecsengésben is. Sokáig megmarad a csípős, kesernyés, diós íz, a szád is marja: 59,9 ABV, még jó! Aki szereti, annak a Kingsbarns limitált hordóerőse ízleni fog, neki jól áll ez az alkoholfok is, nem úgy, mint pl. a Kilchoman Machir Bay-nek, ott inkább maradnék a 46%-os alapkiadásnál. Örülök az újabb lowlandinek: jó lett! (Joe)


Beach House Gold Spiced rum (0,7L / 40%)
Fantasztikusan üde, zabolátlan aromákkal telt, bódító ital. Minden receptor naptáncot jár e rum fürdőjében. Ha a maszkulin világot keresed, rossz helyen jársz. Itt az érzékeké a főszerep! (László)

The Demons Share 6 éves rum (0,7L / 40%)
Ebben az árban ilyen intenzív, kerek, aromás, illatos dolgot nagyon nehéz lenne még egyet találni. Talán egy dolog van, de az akkor jó ha ingyen van :) Mindig kell legyen itthon belőle és erről több pajtásomat is meggyőztem már. Briliáns! (László)


Amrut Indian Malt Whisky (0,7L / 46%)
Egy nagyon szerethető single malt. Izében, illatában és hosszú lecsengésében is hozza jó skót minőséget de sok benne az egyedi ízjegy is. Érdemes kipróbálni. (László)

GlenAllachie 10 éves Cask Strength Batch 8. (0,7L / 57,2%)
Illata érett almát idéz, némi édeskés keretben. Ízében az első meglepetés, hogy a hordóerősség ellenére csupa selyem és bársony, ugyanakkor elképesztően komplex, telt, gyümölcsös és fűszeres, a gyümölcsösség mindig a túlérés előtti pillanatot ragadja meg. Utóíze az idők végezetéig velünk marad. Valami pazar ital! (Péter)


Beach House White rum (0,7L / 40%)
Önmagában nekem túl sok a szinte már parfümösen narancsos-fűszeres ízesítése. Viszont egy jófajta 100%-os narancslével, pár jégkockával remek hűsítő koktél készíthető vele. Mintha erre fejlesztették volna ki, nagyon passzol a narancs ízéhez! (Árpád)

Kilchoman Machir Bay Cask Strength 2021 (0,7L / 58,3%)
Illat: Gumijavító műhely, vagy akár füstölt szalonnával rogyásig pakolt kamra is lehet. Van a füstön kívül egy édeskés vonal, ami a Laphroaig 10yo-nál nem annyira érezhető. Sós, algás, tengeri levegős feeling. Íz: az 58,3 ABV, illetve a tőzeg ural mindent, illetve borsos, csípős, fűszeres füst minden mennyiségben. Lecsengés: a füstön kívül a bourbon vaníliája, és a tölgy karcos ízei hosszan kitartanak. Füstölt bacon. Csíp. Baromi jó. 2005-ben alapított lepárló? Franc gondolná. Vérprofi cucc... (CB Joe2)

Paul John Bold (0,7L / 46%
Egy kóstolón kóstoltam egy másik indiait, és gondoltam rendelek egy Paul John-t otthoni felhasználásra. Érdekes finom darabként maradt meg bennem, amely vetekszik a hasonló árú skótokkal. Pechére egy Talisker 10 éves volt otthon egyidőben vele, és a kettőjük versenyében alul maradt nálam.
Ennek ellenére mindenképpen ajánlott darabként maradt meg emlékeimben. (Szabolcs)

Penderyn Myth (0,7L / 41%)
Lelkes amatőrként csak azt tudom ide írni hogy kimondottan finom, virágos, gyümölcsös ízvilágú. Amennyiben számít valamit egy kezdő műkedvelő véleménye, nekem nagyon tetszett. Miközben apró kortyokban ízlelgettem, megnéztem a weboldalukat is,  kedves társaság....ja és különleges hogy Wales-i!!! (heremita)

Hankey Bannister Heritage Blend (0,7L / 46%) 
Ez egy fantasztikus belépőwhisky.  ár-érték arányban csak ajánlani tudom, olcsó, de mégis komplex, van benne füstösség, édesség.. én special érzek benne a csoki mellett egy kis barackot is.
(Ákos)

Pig's Nose (0,7L / 40%)
Nekünk nagyon ízlett (amatőr értékelés, így nincs ízek, illatok kiemelve) gyorsan elfogyott. Finom, talán édeskésebb whisky. Érdekes doboz, jó ár-érték arány. (Géza)


Laphroaig Quarter Cask (0,7 l, 48%)
Zseniális! Illat: a füst valamivel lágyabb, selymesebb, mint a 10yo-nál, nem annyira gumijavító feeling :) Édeskés, vaníliás. Íz: Kezdetben édes, aztán sós, citrusos, keserű. Füstös-sós-baconos-jódos-tölgyes komplexitás, amely nem nélkülözi az édességet sem. Varázslat minden kortya. Lecsengés: édes, sós és keserű ízkavalkád, a nyelved hegyén sokáig megmaradó csípősséggel. A 48 % ABV-t nem érzed soknak (ízlés dolga, én nem hígítom). Hatalmas kedvenc, nálam Islay ikonikus megtestesítője. Baba :) (CBJoe2) 

 

Köszönjük a véleményeiteket. Arra buzdítunk benneteket, hogy írjatok termékértékelést, ezzel is segítve mások vásárlását.

Akciónkat pedig itt találjátok: