Blog | Rum

Találd meg kedvenc whiskyd rum-párját – Segítünk!

Szereted a whiskyt? És a rumot? Még az első Rum Show lázában égve, arra gondoltunk, hogy megkeressük néhány népszerű whisky rum-párját.

Találd meg kedvenc whiskyd rum-párját: amelynek aromapalettáján hasonlatos ízekre bukkansz, mint az „élet vizében”. 

Ha rendszeres rumfogyasztó vagy, akkor is nézd meg ajánlatainkat és válaszd ki közülük a számára leginkább „testhezálló” palackot. Ha pedig megtaláltad a megfelelő rumot, próbáld ki tisztán, vagy különböző koktélok formájában is. Jó felfedezést!


Szereted a bourbon whiskey-t? 
Akkor neked ez a rum jöhet be leginkább…

Plantation Barbados 5 éves rum (0,7L / 40%) 
 

A Plantation ezen kiadását 5 évig érlelik Barbados, amelyet először születési helyén bourbonhordókba tettek 3-4 év érlelésre, majd átszállítva Franciaországba, a Ferrand konyakháznál utóérleltek kisméretű konyakoshordóban, további 1-2 évig. Íze melengető és komplex. Két külön réteget vonultat fel: az első hullámban kandírozott trópusi gyümölcsök érkeznek, majd megjelennek a bourbon vaníliás aromái, amelynek gazdagságát nagyszerűen kiegyensúlyozzák a friss gyümölcsök és a tanninok.
 


Szereted az Islay-i füstös whiskyket? 
Akkor ez a te rumod lesz.

Hampden 8 éves rum (0,7L / 46%)


A 8 éves Hampden rum Jamaicát varázsolja ide. Ezt a szuperprémium rumot a magas észtertartalom, az érett gyümölcsök, fűszerek és fenolok jellemzik.  Intenzív, száraz íze sokak kedvence. E rumot lassan erjesztik természetesen előforduló "vad" élesztővel, majd pot still üstben desztillálják és 8 éven keresztül a trópusokon érlelik. Mi nagyon szeretjük!

 


Szereted a sheerrys Speyside-i whiskyket?
Ez a rum is bejöhet neked.

Rum Nation Trinidad 5 éves Oloroso Sherry Finish rum (0,7L / 46%) 
 

Kifejezetten haladó rumfogyasztóknak ajánljuk, illetve azoknak, akik a whiskyt szeretik. Nem fogod megmondani a különbséget! Herbális jegyek, mentol, zöld tea, ez mind megjelenik ebben a rumban.
A Rum Nation a Rossi & Rossi olasz független palackozóhoz tartozó rummárka, ezen név alatt adja ki a cég saját palackozású rumjait. A hordókat a Karib-térség különböző lepárlóitól vásárolja fel.
Ez a palackozás egy 5 éves "dark rum" Trinidadról, amelyet helyben bourbonhordókban, majd Olaszországban Oloroso sherryhordókba áttöltve érleltek. Aromás karakterű, komplex rum. Kihagyhatatlan.


Szereted a rye whiskey-t?
Ez a rum minden bizonnyal ízleni fog neked.


Clement 10 éves rum (0,7L / 42%) 


A Rhum Clément a Top 10 legtrendibb rummárka között szerepelt 2019-ben!
A festői Martinique szigetén gyártják a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít. Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Kísérletezgetései során fejlesztette ki a rhum agricole-t, amelynek lényege, hogy nem melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készítik a rumot. A Clément termékei maximális minőségének biztosítása érdekében, azok gyártását szigorúan ellenőrizik (Appellation d’Origine Controleé) a cukornád szüretelésétől kezdve egészen a palackozásig. 
Ezt az italt a lepárlás után 10 évig érlelték tölgyfahordóban, amely egy rum esetében már igen komoly kor, így íze rendkívül komplex és hihetetlenül gazdag, amelyben a fűszeres és illatos fás jegyek szépen érvényre jutnak.

 

Szereted a japán whiskyt?
Úgy gondoljuk, hogy ezt a rumot is fogod…


Velier Papalin 7 éves rum (0,7L / 47%) 


A La Maison & Velier saját keveréke ez a jamaicai rumkiadás, amelyhez két nagynevű lepárló rumjait választották ki. 80%-ban a Worthy Park és 10-10%-ban a Hampden HCLF rum ex-bourbon, illetve ex-sherryhordóban érlelt rumjaiból készült. Mindhárom összetevő hagyományos rézüstben lett lepárolva és végig trópusi érlelést kapott. Aromapalettája rendkívül kiegyensúlyozott és változatos: egyszerre mutat gyümölcsös, gyógynövényes, mentás és vaníliás jegyeket.


Szereted az ír whiskey-t?

Akkor ezért a rumért rajongani fogsz.

Diplomatico Mantuano rum (0,7L / 40%)

 


Ez a rum az ír whiskey jellemzőit hordozza magában: lágy, könnyed, gyümölcsös, könnyen fogyasztható. A Diplomático rumok címkéjén Don Juancho, - egy helyi nemes ember, azaz mantuano - látható, aki a 19. század végén sokat utazott a Karib-térségben, és szenvedélyesen gyűjtötte a különböző párlatokat. A helyiek nagyon kellemes stílusú, sima embernek ismerték, barátait pedig gyakran kínálta a "Nagykövet úr készletéből". A Diplomático nevében és karakterében is Don Juancho személyiségét követi. A Diplomático Mantuanot 2-8 évig érlelt rumokból alkották. Ettől válik egészen érett és sima rummá. Komplex kiegyensúlyozottságát az aszalt gyümölcsök, a fás jegyek és a vanília aromái szolgáltatják. 

A WhiskyNet teljes rumkínálatát itt találod! 
 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.