Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Taittinger Comtes De Champagne Blanc 2007 (0,75 l, 12,5%)

Aranyló Chardonnay szín zöldes reflexekkel és végtelen buborékfüzérekkel. Rendkívül elegáns és tiszta, magas minőségű champagne.
Elérhetőség: Már csak 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
56.790 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

A társaságot Jacques Fourneaux pezsgő-és borkereskedő alapította 1734-ben, amely az I. világháború után, a Taittinger család beszállásával kapta mai nevét.

Pierre Taittinger jó érzékkel döntött úgy, hogy a Chardonnay lesz a domináns szőlőfajta. Ez bölcs választásnak bizonyult, hisz ez páratlan könnyedséget, fortélyt és eleganciát kölcsönöz a márkának. 1945-től François, Pierre Taittinger harmadik fia, két bátyjával, Jean-nal és Claude-dal együtt felügyelte a Champagne Házat, amely jelentős mértékű növekedésen ment keresztül. ők kezdték el a XIII. században épült Saint-Nicaise Kolostor pompás IV. századi Gallo-Roman stílusú mészkő pincéinek üzemeltetését.

Jelenleg Vitalie Taittinger a Taittinger Champagne feje.

A Comtes de Champagne Blanc de Blancs megalkotása a Taittinger Ház tisztelgése Champagne grófjai előtt, akik nemcsak a vidék ura voltak, de Saint-Nicaise apátság vezetői is. Ám a grófok sorából kiemelkedik IV. Theobald, akit különösen nagy hírnév övez, hiszen a legenda szerint általa került a Chardonnay Franciaországba, amely a Comtes de Champagne Blanc de Blancs egyetlen alkotóeleme. Ez az oka annak, hogy már a legelső palackot és azóta az összes Comtes-ot IV. Theobald gróf pecsétje ékesíti.

Mindösszesen 35 évjárat készült a Taittinger Ház remekéből 1952 óta, hiszen kizárólag a kimagasló évek szőlőit használják fel az alapborhoz, csak így születhetnek minden tekintetben figyelemreméltó csúcs champagne-ok, melyek hűen tükrözik a Pezsgőház stílusát és hitvallását.
A Comtes-hoz felhasznált Chardonnay csakis az Eperney-től délre fekvő Côte des Blancs vidékén található 5 település (Avize, Chouilly, Cramant, Oger és Mesnil-sur-Oger) Grands Crus területeiről származik. A talaj rendkívül magas krétatartalma remek víz- és hőgazdálkodást biztosít, valamint a kettős, óceáni és kontinentális éghajlati hatás ideális körülményeket teremt a szőlő számára.
A szőlőtermesztés minden esetben a környezet maximális tiszteletben tartásával zajlik, a természet ritmusát követve. A szüret, a szőlő tökéletes érettségi állapotában és kizárólag kézzel történik, csakúgy, mint az ezt követő válogatás. Minden dűlő termését külön kezelik és dolgozzák fel és kizárólag az első préselésből származó, ún. „cuvée”-t használják fel az alapborokhoz. Amennyiben az adott évjárat kiemelkedő minőségű szőlőt produkált, megkezdődik a sokéves folyamat, amely végén egy újabb fantasztikus Comtes de Champagne Blanc de Blancs kerül a nagyközönség elé.
A Comtes-hoz felhasznált alapborok 5%-a új tölgyfahordókban érlelődik 4 hónapig, ezáltal még gazdagabb aromavilágot elnyerve, majd a Saint-Nicaise apátság 18 méter mélyen fekvő pincéiben töltik a következő 8-10 évet, amíg el nem érik a tökéletes érettséget.

2007 kivételes év volt, mind szőlő, mind bor tekintetében. Egy enyhe tél után meglepően hamar megérkezett a meleg, így a szőlő is hamar növekedésnek indult, így a legtöbben augusztus közepére tették a szüret időpontját. Ám májusban megérkezett a nemvárt rossz idő, ezzel megzavarva a szőlő virágzását, amely május 24 és június 1. között zajlott. A többnyire hűvös és komor nyár nagyon lassan érő szőlőt eredményezett és igen változatos eredményt hozott a borvidéken. Augusztus második felében tért vissza tartósabban a meleg, így a szüret augusztus 30-án kezdődött el és magas minőségű szőlőt eredményezett. A Chardonnay citrusos és fehér gyümölcsös aromákban gazdag volt, így kiváló alapjául szolgált a 2007-es Comtes de Champagne Blanc de Blancs-nak.

Aranyló Chardonnay szín zöldes reflexekkel és végtelen buborékfüzérekkel. Rendkívül elegáns és tiszta illatában először fehér virágok, érett Anjou körte és arany mazsola aromáit fedezhetjük fel, enyhe ásványosággal kiegészítve, majd az addig diszkréten megbújó ánizs is utat tör magának. Kóstoláskor azonnal birtokba veszi szájpadlásunkat a citrom élénksége, melyet enyhe sós felhang kísér, majd kinyílik megmutatva összetettségét és tökéletes egyensúlyát, végül a hosszú korty sós vajas lecsengéssel zárul.

Palackozó TATTINGER
Ürtartalom 0,75l
Jelleg Száraz
Régió Franciaország
Stílus Tipus Champagne
Szín Fehér
Alkoholtartalom 12,5 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Több, mint 6 db raktáron
16.990 Ft
22.653,41 Ft/l
Már csak 5 db raktáron
21.290 Ft
28.386,70 Ft/l
Már csak 1 db raktáron
43.390 Ft
28.926,62 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
19.690 Ft
26.253,27 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
18.790 Ft
25.053,37 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
13.990 Ft
18.653,42 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére