Blog

Színesek, szépek, finomak: likőrök, ginek, ginlikőrök

A nyári hangulat és a garden partyk elmaradhatatlan „kellékei” a színes likőrök és ginlikőrök. Ezek a prémium italok nemcsak mutatósak, hanem nagyon finomak is. A belőlük készített koktélok, longdrinkek minden bulit feldobnak.

A változatos színek természetesen utalnak arra is, hogy milyen ízvilággal rendelkezik az adott ital, így bárki megtalálhatja az ízlése szerinti Nr.1 italt az alábbi válogatásukban.

Ha baráti összejövetelt, sütögetést, partyt rendezel, dobd fel ezekkel az italokkal az eseményt, ha pedig meghívott vagy, vigyél magaddal egy palackot. Hidd el, díjazni fogják…
Íme, inspirációnak egy színes válogatás likőrjeinkből, ginjeinkből, ginlikőrjeinkből.
Sok közülük augusztusban kedvezményesen is elérhető!

Joseph Cartron italai

A Joseph Cartron 1882-ben kezdte meg működését a franciaországi Nuits-Saint-Georges-ban. Nevét alapítójáról kapta és a burgundiai italforgalmazók beszállítójaként kezdte. Már akkoriban saját likőröket készített. A 20. század 40-es éveitől kezdődött a nemzetközi terjeszkedés és a 90-es évekre a legjobb bárokba és éttermekbe is eljutottak a Cartron termékei. Hazánkban is élérhető széles kínálata.
Joseph Cartron Thé Noir Fumé Black Smoked Tea Liqueur (0,7L / 18%) A Joseph Cartron füstölt fekete tea likőrje kínai Lapsang Souchong fekete tealevelek keverékének Imperial O. válogatásából készül, melyet szüret után füstölnek. A legkiválóbb íz elérése érdekében a tealeveleket jázmin virágokkal szárítják együtt. Az alapul szolgáló levelek megfelelő szüretére és legkiválóbb feldolgozására az "Orange Pekoe" minősítés nyújt garanciát.

Joseph Cartron Thé Rooibos Tea Liqueur (0,7L / 18%)
Ezen tealikőr alapanyagául szolgáló rooibos teafaféle kizárólag Fokváros közelében terem. A rooibost nevezik vörös teának is, amely elnevezés a kérge színéből ered. Ez szolgál több teakeverék és a Cartron likőrjének alapjául is.
További Joseph Cartron likőrök a WhiskyNet kínálatában
Kiváló koktélok longdrinkek alapanyagaként. 
 

A svájci Nginious! prémium italai

Az Nginious! Colours sorozatának vezető gondolata: "amit látsz, azt kapod", mivel az italok színüket természetes összetevőiknek köszönhetően nyerik el, minden kiadás mesterséges színezékektől mentes.
Az nginious! gyártásakor a növényeket különböző csoportokba válogatják, és szeparáltan párolják le kis tételekben, majd csak ezután keverik össze. A keverés után még 6-8 hétig pihentetik, mielőtt helyben palackozzák és címkézik.
Az Nginious! svájci ginmárka története 2013-ban kezdődött. Akkor még nem volt olyan ginmárka, mely méltón tudta volna képviselni a világszerte híres svájci minőséget, de most már van: az Nginious! Blended gin például 2018-ban a Swiss Spirits Award megmérettetésen elnyerte a "Best Swiss Gin" díjat.
Olyasmit hoznak létre, amit előttük még senki, mint a vermouth-hordóban érlelt gin, vagy a Summer gin kiadás ikonikus palackja, vagy a Smoked and salty kiadás, melyek mind elsők voltak a maguk nemében.
 

Nginious! Colours - Pink gin (0,5L / 42%)
Az elvárt svájci minőségnek megfelelő ginmárka pink színű kiadásának botanikai összetétele a hibiszkusz, az áfonya és a rebarbara hármasa köré épül.

Nginious! Colours - Orange gin (0,5L / 42%)
Az ital sárga színét olyan különleges botanikai összetételének köszöngeti, mint a homoktövis, a sáfrány és a narancs. 

Nginious! Colours - Green gin (0,5L / 42%) 
Színét a zöld almának, a csalánnak és egy különleges algának köszönheti. 

Nginious! Colours - Blue gin (0,5L / 42%)
Ebben a kellemes ízvilágú ginben levendula, homoktövis és pillangóvirág is megtalálható.

Nginious! Colours - Violet gin (0,5L / 42%)   
A lila színű kiadásban ibolyavirág, bors, csokoládé is megtalálható a szokásos alapnövényeken kívül, mint a boróka és a fekete áfonya.
Nginious! Colour termékek
 

Edinburgh ginlikőrök
 

Az Edinburgh Distillery Edinburgh városában működik, két lepárlóberendezéssel: Flora, a magas, elegáns oszlopüst, Caledonia pedig a zömök kisüsti lepárló. A két eltérő stílusból alkotják meg végül az Edinburgh gin bársonyos, nagyon kellemes italát.

Edinburgh Raspberry Gin Liqueur (0,5L / 20%) 
Málnával ízesített ginlikőr, amelynek alapja az Edinburgh gin. Nagyon finom, kellemes ital, olyan mintha egy természetes és nagyon jól eltalált málnaszörpöt innánk, gyakorlatilag nem is érezni benne az alkoholt, de persze épp ezért veszélyes is, ha nem vigyázunk vele.
Edinburgh Pomegranate&Rose Gin Liqueur (0,5L / 20%)
Gránátalmával és rózsával ízesített, ínycsiklandó, keleti hangulatú likőr. Villámgyorsan fogy, különleges ízesítse miatt sokak nagy kedvence.

Ők is akcióban:

Koval Cranberry Gin Liqueur (0,5L / 30%)  
Christian Drouin Pommeau de Normandie (0,7L / 17%)