Suntory Toki (0,7 l, 43%)
GoodSpirit Shop bolti ár | 14890 Ft |
A 'Toki' japánul időt jelent. A tradíciók és az innovációk, ha találkoznak... | |
|
|
Elérhetőség: | Már csak 2 db raktáron |
Átlagos értékelés: |
![]() |
Leírás és Paraméterek
A Toki egy kevert whisky a japán Suntory 3 lepárlójából: Yamazaki, Hakushu és Chita. Egy roppant kerek és édes italt kaptunk, némi friss citrusos és fűszeres karakterrel. A Suntory öröksége és kiváló párlatai találkoznak ebben a palackban egy könnyed, időtlen whiskyt eredményezve.
Palackozó | SUNTORY |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Japán |
Alkoholtartalom | 43 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | Bazsalikom, zöldalma és méz az illatban. |
Íz | Grépfrút találkozik a fehérszőlővel, menta és kakukkfű társaságában. |
Lecsengés | Gyengéden édes és fűszeres lecsengés vaníliával, fehérborssal és gyömbérrel |
Vélemények

3 értékelés





Írja meg véleményét!
Dani |

2021. 01. 11.
Én magam Islay fanatikus vagyok, elsősorban talán a Laphroigh 10-hez köthető kellemes emlékek miatt és amiatt, hogy ami arról a kis szigetről jön abban még sosem csalódtam. Ajándékba kapott Hakushu distiller's reserve volt az első whisk(e)y ami nem Islay de mégis megfogott. A vásárlás célja az volt, hogy ha csak közelítőleg is, de reprodukálhassam azt az ízélményt, némileg kedvezőbb áron. Természetesen csodák nincsenek, de pontosan azt kaptam amire vágytam. Zöld almás jelleg, illatban és ízben, amik egymással teljesen szinkronban vannak, (nagyon nem szeretem ha a kettő elüt) minimális füstösség a korty végén és a japánokra jellemzős "lágyság". Természetesen nem kell átütő ízkavalkádra számítani, minden íz le van tekerve, de egyensúlyban vannak és nekem pontosan ettől tetszik annyira! A japán whisky "válság" átvészelésére pont tökéletes.
M.úr (VBK) |

2020. 10. 14.
Egyetértek Jándi Péterrel: elsőre csalódás. Az illata erősen "szeszes", levegőztetésre is csak lassan tűnt el nekem ez a "szeszesség" (nem is teljesen), szemben az ízével, ami hamar kiteljesedik, tényleg "süteményes" lesz. Meglepő, hogy mennyit tud ízben javulni "szellőzésre". Még ismerkedem, barátkozom majd vele.
Péter Jándi |

2019. 12. 24.
A palack kibontása utáni első kóstolás csalódás, szimpla gabonásan édes ízeket érzünk. Levegőztetés után az ízirány nem változik, de csodásan kitágul a tér, mintha egy békebeli cukrászdába léptünk volna be. Habcsók, krémes, puszedli. Ha létezik desszert utáni whisky, akkor ez bizonnyal az.