Hírek

St. Patrick’s Day Akció – 2024. március 16-24.

Mint minden évben, idén is elérkezett az írek egyik legnagyobb ünnepe, a Szent Patrik-nap. Az írek védőszentje előtt tisztelegve, számos ír whiskey-t most akciós áron kínálunk.

St. Patrick’s Day Akció – 2024. március 16-24.

A világ számos pontján ünneplik Szent Patrik napját márciusban. Van, ahol utcai felvonulással, van, ahol éttermekben, pubokban emlékeznek az ír történelemre. Egy biztos: az ünnep elmaradhatatlan része a féktelen öröm és a koccintás.

Mi is több jóféle ír whiskey-t kínálunk akcióban 2024. március 16-24. között, hogy tudj te is ünnepelni rokonaiddal, barátaiddal.

Szent Patrik legendája
Az ír legenda szerint nem sokkal az után, hogy Szent Patrik megérkezett Írországba, tüzet gyújtott a Slane nevű városhoz közel eső domboldalon: ezzel tette közhírré, hogy mostantól az Úr igéje uralkodik a sziget felett. A helyi királynak nem tetszett Patrik ténykedése és az Úr magasztalása, ezért szólt alattvalóinak, hogy bírják jobb belátásra Patrikot, és távozzon az országból, hiszen ott csakis ő lehet az úr, senki más.
A druidák azonban figyelmeztették a királyt, hogy bánjon szépen Szent Patrikkal, mert az ő hatalma túl fogja élni az ír uralkodókat. Szent Patrik úgy magyarázta el a királynak a Szentháromság jelentőségét, hogy lehajolt és a lába előtt sarjadó lóherékből leszakajtott egyet: a három zöld levelecskét használta szimbólumként. A király Szent Patrik mondandójának hatása alá került és megenyhült. Attól kezdve egész máshogy bánt Szent Patrikkal.
A háromlevelű lóhere gyakran feltűnik az ír zászlón és az írek térképén is.

Akciónk a jelzett időpont között vagy a készlet erejéig érvényes. A változtatás jogát fenntartjuk.