A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Old Ballantruan (0,7 l, 50%)

16 990 Ft

Old Ballantruan (0,7 l, 50%)

NINCS KÉSZLETEN
Erősen tőzegelt árpából készülő speyside-i whisky a Tomintoul lepárlóból.
Tovább olvasom
Erősen füstös

Old Ballantruan (0,7 l, 50%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

16 990 Ft (43,53 EUR)
24 272 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
17 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
ANGUS DUNDEE
Illat
Telt és gazdag. Vaníliás tejkaramella és vajkaramella, szárított gyógynövényes és kakaós jegyekkel. Gyengéd tőzeg, füst, menta és maláta.
Íz
Telt és határozott. Árpacukor, pörkölt maláta, kartonpapír, vaníliás tejkaramella, tőzeg. Citromlekvár és organikus, növényi hatások.
Lecsengés
Hosszú és sima, lágy fafüst. Az árpacukor erősíti a tőzeges ízeket.
Gyártó
TOMINTOUL
Brand
Tomintoul
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
ANGUS DUNDEE
Illat
Telt és gazdag. Vaníliás tejkaramella és vajkaramella, szárított gyógynövényes és kakaós jegyekkel. Gyengéd tőzeg, füst, menta és maláta.
Íz
Telt és határozott. Árpacukor, pörkölt maláta, kartonpapír, vaníliás tejkaramella, tőzeg. Citromlekvár és organikus, növényi hatások.
Lecsengés
Hosszú és sima, lágy fafüst. Az árpacukor erősíti a tőzeges ízeket.
Gyártó
TOMINTOUL
Brand
Tomintoul
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside

Leírás

Az Old Ballantruan whisky a Tomintoul lepárlóban készül, - a Speyside Glenlivet régióban szokatlan módon - erősen tőzegelt (55 ppm) árpa felhasználásával. Nevét a lepárló közelében fekvő, Cromdale-hegységben fakadó, Ballantruan-forrásról kapta, amelynek vízéből ezt az italt is készítik. Az érlelést követően 50 fokra beállítva palackozzák. Az italt a minél természetesebb és intenzívebb ízélmény érdekében nem hűtve szűrik le. Ez azt jelenti, hogy a palackozás előtti szűréskor nem hűtik le, így sokkal több olyan szárazanyag marad vissza, ami a hordós érlelés folyamán is megtalálható az italban. A nem hűtve szűrt whiskyknél ezért gyakran előfordul, hogy alacsonyabb hőmérsékleten bizonyos részek kicsapódnak és szabad szemmel is jól láthatóvá válnak. Ilyenkor az ital zavarossá válik. Ez nem a whisky hibáját, hanem természetes voltát jelzi.

 

Díjak:

Bronze Medal - Stockholm Beer & Whisky Festival, Sweden - 2011
Silver Medal - Best in Class - International Wine & Spirits Competition - 2008
Silver Medal - International Spirits Challenge, London - 2008
Good Quality - Internationaler Spirituosen Wettbewerb, Germany - 2007
Best in Class - International Wine & Spirits Competition – 2007

Az Old Ballantruan whisky a Tomintoul lepárlóban készül, - a Speyside Glenlivet régióban szokatlan módon - erősen tőzegelt (55 ppm) árpa felhasználásával. Nevét a lepárló közelében fekvő, Cromdale-hegységben fakadó, Ballantruan-forrásról kapta, amelynek vízéből ezt az italt is készítik. Az érlelést követően 50 fokra beállítva palackozzák. Az italt a minél természetesebb és intenzívebb ízélmény érdekében nem hűtve szűrik le. Ez azt jelenti, hogy a palackozás előtti szűréskor nem hűtik le, így sokkal több olyan szárazanyag marad vissza, ami a hordós érlelés folyamán is megtalálható az italban. A nem hűtve szűrt whiskyknél ezért gyakran előfordul, hogy alacsonyabb hőmérsékleten bizonyos részek kicsapódnak és szabad szemmel is jól láthatóvá válnak. Ilyenkor az ital zavarossá válik. Ez nem a whisky hibáját, hanem természetes voltát jelzi.

 

Díjak:

Bronze Medal - Stockholm Beer & Whisky Festival, Sweden - 2011
Silver Medal - Best in Class - International Wine & Spirits Competition - 2008
Silver Medal - International Spirits Challenge, London - 2008
Good Quality - Internationaler Spirituosen Wettbewerb, Germany - 2007
Best in Class - International Wine & Spirits Competition – 2007



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.