Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A Dalmore lepárlóüzemből származó single malt skót whisky 16 évig érlelődött 2006 és 2022 között, beleértve azt az időt is, amikor egy igen apró, „octave” hordóban utóérlelődött. A hordó kis méretét tekintve, nincs is mit csodálkozni azon, hogy mindösszesen 82 palack került forgalomba ebből a kiadásból.
A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezik a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével, nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kis hordóban rövidebb idő alatt több a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagy hordóban, ami lehetővé teszi a fa, a levegő és az alkohol gyorsabb összeolvadását.
Így született meg az Octave-sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden darabjánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése kizárólag Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárházában. Skócia egyik legikonikusabb lepárlói közül válogatva kihozták a legjobbat minden italból.
A Dalmore jelentése: legelő. És valóban, a skót felföld gazdag legelői között terül el az öreg lepárló, melynek szimbóluma az arany szarvas! A Dalmore lepárló 1839 óta ugyanazzal a hagyományos módszerrel gyártja az azonos minőségű Highland Malt Whiskyt!
A Dalmore lepárlóüzemből származó single malt skót whisky 16 évig érlelődött 2006 és 2022 között, beleértve azt az időt is, amikor egy igen apró, „octave” hordóban utóérlelődött. A hordó kis méretét tekintve, nincs is mit csodálkozni azon, hogy mindösszesen 82 palack került forgalomba ebből a kiadásból.
A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezik a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével, nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kis hordóban rövidebb idő alatt több a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagy hordóban, ami lehetővé teszi a fa, a levegő és az alkohol gyorsabb összeolvadását.
Így született meg az Octave-sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden darabjánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése kizárólag Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárházában. Skócia egyik legikonikusabb lepárlói közül válogatva kihozták a legjobbat minden italból.
A Dalmore jelentése: legelő. És valóban, a skót felföld gazdag legelői között terül el az öreg lepárló, melynek szimbóluma az arany szarvas! A Dalmore lepárló 1839 óta ugyanazzal a hagyományos módszerrel gyártja az azonos minőségű Highland Malt Whiskyt!