Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A Blair Athol lepárló Skócia szívében található, egy sor nevezetességtől körülvéve. Névadó falujától 7 km-re, Pitlochry város közelében fekszik a fő út mellett. Története a 18. század utolsó évtizedéig nyúlik vissza. 1798-ban említették először akkor még Aldour néven, majd 1825-ben kapta meg a hivatalos működési engedélyt. Arthur Bell a Dufftown lepárlóval egyetemben 1933-ban felvásárolta, hogy így biztosítsa kevertjének a malt utánpótlást. Azóta is a népszerű Bell’s whisky egyik meghatározó alapanyaga.
A Blair Athol 1987 óta látogató központtal is büszkélkedhetik, amely ma már évente 30 ezer látogatót fogad. Az itt készülő malátawhisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag – fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor.
A Blair Athol most a Flora & Fauna nevű sorozat tagjaként kapható, amely a lepárló tulajdonosának, a Diageo csoportnak saját kiadása. A Flora & Fauna sorozat igen népszerű a gyűjtők körében.
A Blair Athol lepárló Skócia szívében található, egy sor nevezetességtől körülvéve. Névadó falujától 7 km-re, Pitlochry város közelében fekszik a fő út mellett. Története a 18. század utolsó évtizedéig nyúlik vissza. 1798-ban említették először akkor még Aldour néven, majd 1825-ben kapta meg a hivatalos működési engedélyt. Arthur Bell a Dufftown lepárlóval egyetemben 1933-ban felvásárolta, hogy így biztosítsa kevertjének a malt utánpótlást. Azóta is a népszerű Bell’s whisky egyik meghatározó alapanyaga.
A Blair Athol 1987 óta látogató központtal is büszkélkedhetik, amely ma már évente 30 ezer látogatót fogad. Az itt készülő malátawhisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag – fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor.
A Blair Athol most a Flora & Fauna nevű sorozat tagjaként kapható, amely a lepárló tulajdonosának, a Diageo csoportnak saját kiadása. A Flora & Fauna sorozat igen népszerű a gyűjtők körében.