A Smoky Twelve a gyümölcs, a maláta, a tölgyfa és sokféle füstösség tökéletes házasítása. Bourbon, sherry és marsala hordók szokatlan keverékében érlelődik ez a krémes és lágy single malt, amelyben többrétegben, érett gyümölcsökkel, aromás füstös édességgel és melegítő tölgyfaízzel találkozunk.
A Benriach egy olyan lepárló, amelyet nagyon lehet szeretni. A nagy hírverést és marketinget félretéve készítik és adják ki jobbnál-jobb maltjaikat az elmúlt években. A lepárlót a 2000-es években nyitotta újra egy független, szakmai befektetőkből álló csoport, amely aztán a Glendronach és a Glenglassaugh lepárlókat is - hasonlóan szimpatikus és eredményes munkával - felfrissítette. A XIX. század végén alapított lepárlót 2004-ben az egyik legjobb skót lepárlómester, Billy Walker vette kézbe, mely meghozta a régóta várt sikereket. Azóta a lepárló megállíthatatlanul ontja magából a jobbnál jobb nedűket, a korjelölés nélküli kiadásoktól kezdve, a különböző utóérleléseken át az egészen időskorú italokig. Azóta már Rachel Barrie a lepárlómester, aki újragondolja a régi kiadásokat és újakat is alkot. A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak különleges és csábító speyside-i maltjaikhoz.
A Smoky Twelve a gyümölcs, a maláta, a tölgyfa és sokféle füstösség tökéletes házasítása. Bourbon, sherry és marsala hordók szokatlan keverékében érlelődik ez a krémes és lágy single malt, amelyben többrétegben, érett gyümölcsökkel, aromás füstös édességgel és melegítő tölgyfaízzel találkozunk.
A Benriach egy olyan lepárló, amelyet nagyon lehet szeretni. A nagy hírverést és marketinget félretéve készítik és adják ki jobbnál-jobb maltjaikat az elmúlt években. A lepárlót a 2000-es években nyitotta újra egy független, szakmai befektetőkből álló csoport, amely aztán a Glendronach és a Glenglassaugh lepárlókat is - hasonlóan szimpatikus és eredményes munkával - felfrissítette. A XIX. század végén alapított lepárlót 2004-ben az egyik legjobb skót lepárlómester, Billy Walker vette kézbe, mely meghozta a régóta várt sikereket. Azóta a lepárló megállíthatatlanul ontja magából a jobbnál jobb nedűket, a korjelölés nélküli kiadásoktól kezdve, a különböző utóérleléseken át az egészen időskorú italokig. Azóta már Rachel Barrie a lepárlómester, aki újragondolja a régi kiadásokat és újakat is alkot. A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak különleges és csábító speyside-i maltjaikhoz.