-12%
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Benriach 10 éves Smoky Ten (0,7l, 46%)

15 290 Ft
13 390 Ft

Benriach 10 éves Smoky Ten (0,7l, 46%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Smoky Ten felföldi tőzeggel füstölt malátaárpából készül. A párlatot három hordóban is érlelik, legalább tíz évig bourbon hordókban, új tölgyfahordókban és jamaikai rumhordókban.
Tovább olvasom
Közepesen füstös

Benriach 10 éves Smoky Ten (0,7l, 46%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

15 290 Ft
13 390 Ft (34,3 EUR)
19 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
16 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
BROWN-FORMAN
Gyártó
BENRIACH
Brand
BenRiach
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside
Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
BROWN-FORMAN
Gyártó
BENRIACH
Brand
BenRiach
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside

Leírás

A Smoky Ten felföldi tőzeggel füstölt malátaárpából készül. Ez a fában gazdag skót-felföldi tőzeg kifejezetten édes és füstös jegyekkel ruházza fel a Benriach whiskyt. A bourbon hordókban, égetett új tölgyfahordókban és jamaikai rumhordókban lezajló három hordós érlelés hatására a napérlelte gyümölcsök, az aromás füstös édesség és a pirított tölgyfafűszerek rétegeivel gazdagodik a whisky. A Smoky Ten ideális belépőital azoknak a felfedező fogyasztóknak, akik szívesen kipróbálnának egy, a hagyományos Islay malátákhoz képest merőben más stílusú, tőzeges whiskyt.   

A korai 70-es években a Benriach szakítva az akkori konvenciókkal, visszatért a 19. századi, tőzeges stílushoz, azaz, hogy erősen tőzegelt árpamalátát használnak a whisky készítéséhez. A Benriach Smoky Ten mondhatni a Curiositast váltja a megújult alapsorban, azonban érlelése teljesen más: bourbonhordó, jamaikai rumoshordó és kiégetett szűz tölgyfahordó az érlelés módja, majd ezeket házasítják.

A whisky tőzegelt és nem tőzegelt párlatokból áll össze.

A Smoky Ten felföldi tőzeggel füstölt malátaárpából készül. Ez a fában gazdag skót-felföldi tőzeg kifejezetten édes és füstös jegyekkel ruházza fel a Benriach whiskyt. A bourbon hordókban, égetett új tölgyfahordókban és jamaikai rumhordókban lezajló három hordós érlelés hatására a napérlelte gyümölcsök, az aromás füstös édesség és a pirított tölgyfafűszerek rétegeivel gazdagodik a whisky. A Smoky Ten ideális belépőital azoknak a felfedező fogyasztóknak, akik szívesen kipróbálnának egy, a hagyományos Islay malátákhoz képest merőben más stílusú, tőzeges whiskyt.   

A korai 70-es években a Benriach szakítva az akkori konvenciókkal, visszatért a 19. századi, tőzeges stílushoz, azaz, hogy erősen tőzegelt árpamalátát használnak a whisky készítéséhez. A Benriach Smoky Ten mondhatni a Curiositast váltja a megújult alapsorban, azonban érlelése teljesen más: bourbonhordó, jamaikai rumoshordó és kiégetett szűz tölgyfahordó az érlelés módja, majd ezeket házasítják.

A whisky tőzegelt és nem tőzegelt párlatokból áll össze.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.