Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig

Sake Ai-Misen Daiginjo (0,72 l, 16,4%)

Internetes ár:
23.990 Ft (18.890 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Az Ai-Misen szakét a Togouchi whiskyket is kiadó Chugoku Jozo japán cég készíti a Hiroshima prefektusban.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2018. november 21.
Szállítási díj: Ingyenes
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Sake Gekkeikan (0,75 l, 14,60%) Sake Gekkeikan (0,75 l, 14,60%)
3.990 Ft
Togouchi (0,7 l, 40%) Togouchi (0,7 l, 40%)
13.990 Ft
Sake Bijito Junmai (0,72 l, 14,5%) Sake Bijito Junmai (0,72 l, 14,5%)
5.990 Ft
Sake Bijito Junmai Ginjo (0,72 l, 14,5%) Sake Bijito Junmai Ginjo (0,72 l, 14,5%)
6.990 Ft
Sake Ichiban (0,72 l, 15,5%) Sake Ichiban (0,72 l, 15,5%)
8.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Az 1918 óta működő Chugoku Jozo 1963 óta készít szakét. Misen névre hallgató szaké márkájukkal több nagy presztízsű díjat is nyertek. 2011-ben, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is kiérdemelték az aranyérmet a Japan Sake Awards megmérettetésen, ami különösen nagy érdem egy ilyen kicsi szakéfőzde számára, hiszen a nagyok több szakét is indíthatnak évente a versenyeken.

A Misen-szakésor legkülönlegesebb darabja az Ai-Misen Daiginjô, amely 35%-os polírozottságú rizsből készül, vagyis az erjesztést megelőző csiszolás során az extrém finomságú, csak a rizs legértékesebb magját tartalmazó rész marad meg. Egy szakét akkor nevezhetnek Daiginjô-nak, ha a tisztítás után az eredeti rizsméret kevesebb, mint 50% marad meg. Yamada Nishiki és Koji rizsfajtákból, valamint egy kevés tiszta szesz hozzáadásával készítik, egészen könnyed és aromás szaké.

A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel tudnak alkohollá alakítani. A szaké, illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

A szaké készítéséhez három alapanyag szükséges: víz, rizs és kodzsi. A szaké 80%-át víz teszi ki, ezért elengedhetetlenül fontos a minél tisztább, jó minőségű víz. A kodzsi egy penészgomba, amely beindítja az erjedést. Természetesen a rizsnek van a legnagyobb hatása a végtermékre. Minősége és fényezésének foka dönti el a szaké fajtáját és ízét. A fényezés során a rizs külső részét távolítják el, ez ugyanis zsírokat és fehérjéket tartalmaz, amelyek rontanák az ital minőségét. A szakét különböző kategóriákba sorolják, attól függően, hogy a rizsszem mérete mekkora marad az eredetihez képest a fényezés után. A leggyengébb minőségű szaké esetében ez több mint 70%, a szuper-prémium ital készítésekor viszont az eredeti rizsméret kevesebb, mint 50%-a marad meg.

Készítésekor a három alapanyagot jól átgyúrják, egy hónapig kádban erjesztik, amely által 11%-os alkoholtartalmú ital jön létre, a motó. Ehhez az alapanyagok egy újabb adagját adják, és még egy hétig erjesztik, majd egy hét pihentetés és szűrés után palackozzák. Vannak hordóban érlelt szakék is, melyeket, ha megfelelő időben palackozzák le, akkor simává, lágyabbá és gazdagabbá válnak.

Gyártó Chugoku Jozo
Palackozó Chugoku Jozo
Ürtartalom 0.72l
Alkoholtartalom 16.4 % vol
Illat Friss és könnyű - kerti gyümölcsök, ananász.
Íz Selymes és intenzív - gabonák, enyhén savanykás gyümölcsök.
Lecsengés Hosszú - gabonás, krémes, gyümölcsös.
Egyéb jellemző 5-7 fokra lehűtve érdemes fogyasztani. Mielőtt tálaljuk, szobahőmérsékleten kinyithatjuk, hogy szellőzzön picit. Gyengéd aromáit legjobban grillezett hal ételekhez fogyasztva mutatja meg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Kapcsolódó termékek

Több, mint 6 db raktáron
3.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
13.490 Ft
Utolsó 2 db raktáron
10.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
2.190 Ft
Több, mint 6 db raktáron
22.390 Ft
Több, mint 6 db raktáron
18.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
18.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
37.490 Ft 33.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
39.990 Ft
Jelenleg nincs készleten
13.990 Ft
Jelenleg nincs készleten
5.990 Ft
Jelenleg nincs készleten
6.990 Ft
Jelenleg nincs készleten
9.790 Ft
Több, mint 6 db raktáron
21.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
8.990 Ft
Jelenleg nincs készleten
33.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
12.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
14.290 Ft