Ingyenes szállítás
-13%
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

62 990 Ft
54 990 Ft

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
6 és 25 év közötti rumok lettek összeérlelve ebben az igazi luxus rumban.
Tovább olvasom

Zacapa Centenario XO rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

62 990 Ft
54 990 Ft (148,32 EUR)
Az utolsó 30 nap legalacsonyabb ára 61 990 Ft (+11.29%)
78 557 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
67 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
N.A.
Illat
Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.
Íz
Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.
Lecsengés
Végtelenül hosszú.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Brand
Zacapa
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Díjnyertes
Igen
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
N.A.
Illat
Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.
Íz
Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.
Lecsengés
Végtelenül hosszú.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Brand
Zacapa
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Díjnyertes
Igen

Leírás

Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.