A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Zacapa Centenario No.23 rum (1,0 L / 40%)

25 190 Ft

Zacapa Centenario No.23 rum (1,0 L / 40%)

NINCS KÉSZLETEN
2300 méterrel a tengerszint felett érlelik tökéletesre ezt az egész világon igen elismert rumot.
Tovább olvasom

Zacapa Centenario No.23 rum (1,0 L / 40%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

25 190 Ft (66,12 EUR)
25 191 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
26 690 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
23 év
Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DIAGEO
Illat
Sárgabarack, citrusok, vanília, kókusz és bourbon.
Íz
Gazdag és telt fűszeres csokoládéval és kellemes tanninos hatásokkal.
Lecsengés
Nagyon hosszú, tiszta és gazdag likőrszerű sűrűséggel.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Brand
Zacapa
Érlelési idő
23 év
Ürtartalom
1 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
DIAGEO
Illat
Sárgabarack, citrusok, vanília, kókusz és bourbon.
Íz
Gazdag és telt fűszeres csokoládéval és kellemes tanninos hatásokkal.
Lecsengés
Nagyon hosszú, tiszta és gazdag likőrszerű sűrűséggel.
Gyártó
INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Italkategória
Rum
Régió
Guatemala
Brand
Zacapa

Leírás

A Ron Zacapa Centenario esetében a valódi tartalomhoz igényes külső is párosul. A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat ma is megtalálható a palack közepén.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta. 

A Ron Zacapa Centenario esetében a valódi tartalomhoz igényes külső is párosul. A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat ma is megtalálható a palack közepén.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta. 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.