A Karib-térség számos pontját bejáró Plantation rumsorozat ezúttal egy 2008-as lepárlású panamai rumot mutat be. Ezzel a kiadással egy új sorozatot nyitottak, amelynek témája a mélytengerről szól, és az első címkén egy bálna szerepel. Ha az új sorozat összes dobozát egymás mellé rakjuk majd, egy gyönyörű freskó fog kirajzolódni – erre azonban még várni kell pár évet, de a gyűjtés máris elkezdhető!
A cukornádlé 2-3 napos erjedése után oszlopos lepárlóberendezéssel desztillálták a párlatot, ami hosszú, 12 éves trópusi érlelésen ment keresztül bourbonhordókban. 2020-ban a hordókat átszállították Franciaországba, ahol további 1 évig érlelődött kontinentális éghajlaton a Maison Ferrand tárolóházaiban.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
A Karib-térség számos pontját bejáró Plantation rumsorozat ezúttal egy 2008-as lepárlású panamai rumot mutat be. Ezzel a kiadással egy új sorozatot nyitottak, amelynek témája a mélytengerről szól, és az első címkén egy bálna szerepel. Ha az új sorozat összes dobozát egymás mellé rakjuk majd, egy gyönyörű freskó fog kirajzolódni – erre azonban még várni kell pár évet, de a gyűjtés máris elkezdhető!
A cukornádlé 2-3 napos erjedése után oszlopos lepárlóberendezéssel desztillálták a párlatot, ami hosszú, 12 éves trópusi érlelésen ment keresztül bourbonhordókban. 2020-ban a hordókat átszállították Franciaországba, ahol további 1 évig érlelődött kontinentális éghajlaton a Maison Ferrand tárolóházaiban.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.