Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
A Neisson egy 1931 óta működő, hagyományos készítési eljárást megőrző Martinique-i lepárló, egy halászfalu, La Carbet bejáratánál. Egy hölgy tulajdonában van és fia, Gregory Vernant Neisson vezetésével működik, aki ma a sziget utolsó lepárlómestere és egyben tulajdonos is.
Negyven hektárnyi cukornád ültetvényük van, a rumok készítéséhez csak saját alapanyagukat használják fel. Három nem hibrid cukornádfajtát termesztenek: a malanoit, a rubanée-t és a crystallinet.
Rhum Agricole, azaz a frissen facsart cukornádléből, a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készülő, eredetvédelemmel ellátott (Appellation d'Origine Controlée - A.O.C) ital.
Az érlelt rumoknál alkalmazott szokásos eljárástól eltérően, a Profil 105-öt 225 literes, kiégetett új hordókban érlelték (ex-bourbon helyett). A hordók francia és amerikai dongákból egyenlő arányban lettek összerakva, amelyeket a kiégetést követően 36 hónapig szárítottak megfelelő hőmérsékleten. Az ital neve arra utal, hogy a hordók kiégetési profilja a 105-ös számot viseli, melyet többféle tölgyfa többféle kiégetési mértékének kikísérletezése után választottak.
A Neisson egy 1931 óta működő, hagyományos készítési eljárást megőrző Martinique-i lepárló, egy halászfalu, La Carbet bejáratánál. Egy hölgy tulajdonában van és fia, Gregory Vernant Neisson vezetésével működik, aki ma a sziget utolsó lepárlómestere és egyben tulajdonos is.
Negyven hektárnyi cukornád ültetvényük van, a rumok készítéséhez csak saját alapanyagukat használják fel. Három nem hibrid cukornádfajtát termesztenek: a malanoit, a rubanée-t és a crystallinet.
Rhum Agricole, azaz a frissen facsart cukornádléből, a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készülő, eredetvédelemmel ellátott (Appellation d'Origine Controlée - A.O.C) ital.
Az érlelt rumoknál alkalmazott szokásos eljárástól eltérően, a Profil 105-öt 225 literes, kiégetett új hordókban érlelték (ex-bourbon helyett). A hordók francia és amerikai dongákból egyenlő arányban lettek összerakva, amelyeket a kiégetést követően 36 hónapig szárítottak megfelelő hőmérsékleten. Az ital neve arra utal, hogy a hordók kiégetési profilja a 105-ös számot viseli, melyet többféle tölgyfa többféle kiégetési mértékének kikísérletezése után választottak.