A Flor de Cana rumot Nicaraguában készítik 1937 óta. Ezen idő alatt Nicaragua legjelentősebb rumgyártójává nőtte ki magát, napjainkban a családi vállalkozást az 5. generáció működteti.
Ún. single estate rum, vagyis a cukornádat egyetlen birtokról szerzik be, amely ráadásul környezetbarát gazdálkodást folytat. Oszlopos lepárlóberendezésen desztillálják, majd amerikai tölgyfahordókban érlelik és a minél természetesebb érés és ízhatás érdekében a tárolóházakban nem használnak légkondicionálást.
A világ első olyan párlata, amely a "carbon neutral" és a "fair trade" elismerő okleveleket is megkapta, ez is jól mutatja, hogy a lepárlóban igen nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére és a fenntarthatóságra.
A Flor de Cana rumot Nicaraguában készítik 1937 óta. Ezen idő alatt Nicaragua legjelentősebb rumgyártójává nőtte ki magát, napjainkban a családi vállalkozást az 5. generáció működteti.
Ún. single estate rum, vagyis a cukornádat egyetlen birtokról szerzik be, amely ráadásul környezetbarát gazdálkodást folytat. Oszlopos lepárlóberendezésen desztillálják, majd amerikai tölgyfahordókban érlelik és a minél természetesebb érés és ízhatás érdekében a tárolóházakban nem használnak légkondicionálást.
A világ első olyan párlata, amely a "carbon neutral" és a "fair trade" elismerő okleveleket is megkapta, ez is jól mutatja, hogy a lepárlóban igen nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére és a fenntarthatóságra.